1330 λόγους να χαμογελά έχει ο κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος, τόσες είναι οι ψήφοι που πήρε ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Κομοτηνής με την παράταξη «Κοινωνία Πολιτών».

« Χαίρομαι γιατί οι συμπολίτες μου με τίμησαν για 3η τετραετία σε υψηλή θέση. Ήρθα πρώτος, αυτό μου δίνει μεγαλύτερη ευθύνη, ώστε να μπορέσω να ανταποκριθώ. «Χαίρομαι που με τίμησαν με την ψήφο τους και μου εμπιστεύτηκαν την τετραετία, τους ευχαριστώ. Αλλά θέλω να πω και στους άλλους συμπολίτες μου, που δεν με τίμησαν για κάποιο λόγο, ότι θα είμαι κοντά τους. Όπως ήμουν μέχρι τώρα, δεν ξεχωρίζω ανθρώπους, το έχω δείξει με την στάση μου και στην δουλειά μου. Όλοι οι άνθρωποι για μένα είναι το ίδιο» δηλώνει ο εν ενεργεία Αντιδήμαρχος στο δήμο Κομοτηνής και σπεύδει αμέσως να τονίσει «Θέλουμε να κάνουμε την Κομοτηνή μας όμορφη, ανοικτή, προσβάσιμη, να λύνονται άμεσα τα προβλήματα γι αυτό θα παλέψω και στην παράταξή μου και στο δημοτικό συμβούλιο.»

Ο κος Σωτηρακόπουλος επισημαίνει ότι στις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις, που συμμετείχε ως υποψήφιος ήταν στη δεύτερη θέση. «Οι γιατροί ως υποψήφιοι είναι ιδιαιτέρως αγαπητοί» παρατηρούμε για να παραδεχτεί πως αυτό ισχύει, όχι όμως για όλους. «Έχει μια προσβασιμότητα ο γιατρός όταν βρίσκεται κοντά στους ανθρώπους χωρίς ανιδιοτέλεια. Γιατί όταν ο άλλος έχει άλλο σκοπό, τότε δεν σε τιμά με την ψήφο του κανείς.» δηλώνει και προσθέτει ότι «Θα είναι πάντα κοντά σε όλους τους ανθρώπους, όπου κι αν ανήκουν, όποιο χρώμα ή θρησκεία κι αν έχουν. Πρέπει να συνεργαστούμε όλοι μαζί, είναι κάτι που επιζητά το εκλογικό σύστημα, να συμβάλλουμε όλοι για το καλύτερο της Κομοτηνής.»

Η ανανέωση γίνεται με δυσκολία στη σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου, οι πρώτες θέσεις στους συνδυασμούς των διοικήσεων μοιάζουν «καπαρωμένες» παρατηρούμε για να απαντήσει πως τίποτα δεν είναι «καπαρωμένο». «Μπορείς να βρεθείς από τα ψηλά στα χαμηλά, αν δεν κάνεις πράξεις και δεν έχεις τρέξει για τον κόσμο. Τίποτα δεν είναι καπαρωμένο, δεν έχεις κλείσει τραπέζι. Από την «Κοινωνία Πολιτών» υπήρχε μια ανανέωση εκ των έσω, πολλοί δεν έβαλαν καν υποψηφιότητα.» τονίζει και μιλώντας για τον μελλοντικό του ρόλο απαντά «Ό,τι μου προταθεί ή ακόμη κι αν δεν μου προταθεί, εγώ θα προσπαθήσω να συμβάλω για το κοινό καλό από όπου μπορώ.»
Φώτο: Ο κος Νίκος Σωτηρακόπουλος ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: