Ένα αίτημα των Ατόμων με αναπηρία της Ροδόπης έγινε πραγματικότητα!
Τοποθετήθηκε και δεύτερος μηχανισμός που επιτρέπει την αυτονομία των ΑΜΕΑ, στο θέμα πρόσβαση στις παραλίες της Μαρώνειας και συγκεκριμένα στην τοποθεσία Κρυονέρι.

Αν και τις πρώτες μέρες της τοποθέτησης του sea trac υπήρξαν αντιδράσεις για το σημείο βύθισης της αποσυμπλεκόμενης καρέκλας στη θάλασσα, αλλά και για το σημείο προσέγγισης του μηχανισμού, από το δρόμο.
Ωστόσο, μια επιτόπια συνάντηση, έλυσε τα ζητήματα, καθώς ο πρόεδρος του σωματείου ΑΜΕΑ Ροδόπης, Τρύφων Καρούντζος, εξασφάλισε από τον ιδιοκτήτη του αναψυκτηρίου, Γιάννη Αλμπάνη, σε συνεργασία με το Δήμο Μαρώνειας- Σαππών, πως θα γίνουν άμεσα,(σ.σ. σε δέκα μέρες) δύο διάδρομοι ξύλινοι, ένας προς το sea trac και ένας ακόμα προς τα αποδυτήρια. Επίσης θα ολοκληρωθεί και η πρόσβαση προς τις τουαλέτες.

Επι πλέον ζητήθηκε να τοποθετηθεί και ειδική ταμπέλα που θα ενημερώνει τους τουρίστες σε έξι γλώσσες για την λειτουργία και την προστασία του sea trac.
Στο Φανάρι Ροδόπης, στην θέση Ιουλία, ο μηχανισμός του sea trac έχει τοποθετηθεί από τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού, με ένα πλήρης διαμορφωμένο και ανανεωμένο περιβάλλοντα χώρο, προσφέροντας ανάσες δροσιάς, αλλά και την πολύτιμη θεραπεία που προσφέρει το θαλασσινό νερό στους λουόμενους ΑΜΕΑ, σε ηλικιωμένους και σε ανθρώπους με προσωρινά κινητικά προβλήματα.

Μοιράσου το άρθρο: