Το ΔΣ του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ροδόπης «Οι τρεις Ιεράρχες» και η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου έχουν εκφράσει την κάθετη αντίθεσή τους στο «αντιεκπαιδευτικό», όπως το ονομάζουν σε νέα ανακοίνωσή τους, «νομοσχέδιο της κυβέρνησης», που όπως λένε, «στρέφεται ενάντια στη δημόσια εκπαίδευση και τις ανάγκες και τα δικαιώματα μαθητών και εκπαιδευτικών.»

Στην ίδια σημερινή ανακοίνωση αναφέρεται: «Συνεχίζουμε τον αγώνα για τη μη ψήφιση του νομοσχεδίου, την κατάργηση της ΥΑ για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος, την άμεση εφαρμογή της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής – εκπαίδευσης στο δημόσιο νηπιαγωγείο. Καλούμε σε συμμετοχή τους Συλλόγους γονέων, την ΕΛΜΕ Ροδόπης, το ΝΤ ΑΔΕΔΥ και κάθε σωματείο δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.»

Ο Σύλλογος αποφάσισε ακόμη απεργιακή κινητοποίηση για την Τρίτη 9 Ιουνίου. Επίσης, αποφασίστηκε επιπλέον 3ώρη στάση εργασίας από το Σύλλογο που προστίθεται στην 3ωρη στάση εργασίας από τη ΔΟΕ (08:00 – 11:00 και 11:00 – 14:00 αντίστοιχα) ώστε να καλύπτεται όλο το ωράριο (Υπάρχει δυνατότητα χρήσης είτε της μίας είτε και των δύο).

Αλλά και Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης ΠΕ την Τρίτη 9/6 και ώρα 13:00. Συμμετέχουν και οι συνάδελφοι/ες του Συλλόγου Ειδ. Εκπαιδευτικού Προσωπικού κ Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Β.Π – Α.Μ.Θ.)

Η κινητοποίηση θα ολοκληρωθεί με πορεία προς την πλατεία της πόλης στις 13:30

Μοιράσου το άρθρο: