Τον δικό της απολογισμό κάνει η αντιπεριφέρεια Ροδόπης για την προσπάθεια κατάσβεσης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε  χθες το απόγευμα σε δασική έκταση, βόρεια των ορίων του οικισμού παλιννοστούντων Ποντίων στην περιοχή των Σαπών.

«Από την πρώτη στιγμή, όλα τα πυροσβεστικά οχήματα, που κατέφθαναν από όλη την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ήταν σε ετοιμότητα, καθώς στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς συνέβαλαν κι οι εναέριες δυνάμεις  με Canadair CL- 215. Επιτόπια συνέδραμαν ακόμη η Ελληνική Αστυνομία, ο Ελληνικός Στρατός κι άλλοι φορείς σε συνεργασία με εθελοντές πολίτες. « τονίζεται σε ανακοίνωση και σημειώνεται  «Εμβληματική υπήρξε η άμεση παρέμβαση και βοήθεια της Πολιτικής Προστασίας και των κοινωνικών υπηρεσιών της ΠΑΜ-Θ, που έμπρακτα υποστήριξαν με απόλυτη συνεργασία στο σχέδιο δράσης, δίνοντας ένα θετικό πρόσημο στην κατάληξη των γεγονότων.»

«Οι αντιπυρικές ζώνες που δημιουργήθηκαν το προηγούμενο διάστημα από τα μηχανήματα της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Ροδόπης αποδείχτηκαν σωτήριες στην αποτροπή εξάπλωσης της πυρκαγιάς. Τα δάση είναι φυσικό αγαθό ανυπολόγιστης αξίας και πηγή ζωής, γι’ αυτό τον λόγο η προστασία και η διατήρηση τους είναι υποχρέωση όλων μας» τονίζει ο  Αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Ροδόπης , κ. Νικόλαος  Τσαλικίδης ευχαριστώντας τους  εθελοντές για την αρωγή τους και τους πολίτες, καθώς με την άμεση εκκένωση του οικισμού, βοήθησαν στο έργο των φορέων. Επίσης, ευχαριστεί το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης για τη σημαντική  παρουσία και προσφορά τους. Τέλος, εκφράζει την αμέριστη ευγνωμοσύνη του για την καίρια συμβολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας διαθέτοντας και για τις δύο ημέρες τις παρακάτω δυνάμεις: 

 

09/07/2020

         85 Πυροσβέστες

  o   55 από οχήματα

   o   30 από πεζοπόρα.

         22 υδροφόρα οχήματα

         9 βοηθητικά οχήματα

         1 Καναντέρ 

         2 Πεζετέλ 

10/07/2020

         67 Πυροσβέστες

   o   52 από οχήματα

   o   15 από πεζοπόρα

         21 υδροφόρα οχήματα

         7 βοηθητικά

         1 Καναντέρ 

         2 Πεζετέλ 

         1 Ελικόπτερο Erickson 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: