Η προβολή του ντοκιμαντέρ, «Ο ασκός του Αιόλου», διοργανώνεται από την «Πρωτοβουλία Ροδόπης ενάντια στον αντιπεριβαλλοντικό νόμο» σε συνεργασία με την “Οικολογική Ομάδα Ροδόπης” και με αρωγό τη Δημοτική Κοινωφελείς Επιχείρηση Πολιτισμού Παιδείας Αθλητισμού Κομοτηνής στις 17 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ στον χώρο του Δημοτικού Θερινού Θεάτρου.

Πρόκειται για ένα ανεξάρτητο, αυτοχρηματοδοτούμενο ντοκιμαντέρ, αποτέλεσμα διετών γυρισμάτων σε δεκαέξι περιοχές της Ελλάδας και δυο επιπλέον ετών επισταμένης δημοσιογραφικής έρευνας. Παρουσιάζει τις πρακτικές της «Πράσινης Ανάπτυξης» στην Ελλάδα και τα πραγματικά κίνητρα και οικονομικά συμφέροντα των επενδυτών.

Σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ είναι ο Νασίμ Αλάτρας, που γεννήθηκε στο Αμάν της Ιορδανίας το 1965. Είναι Παλαιστίνιος δημοσιογράφος και αρθρογράφος. Πρωτοήρθε στην Ελλάδα το 1983 για σπουδές στη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης.

Έχει μεταφράσει στα ελληνικά δύο νουβέλες του Παλαιστινίου συγγραφέα Γασάν Καναφάνι. Είναι παραγωγός του ντοκιμαντέρ «Γάζα Ερχόμαστε» για λογαριασμό του αραβικού τηλεοπτικού σταθμού Αλ-Τζαζίρα. Είναι επίσης συγγραφέας του βιβλίου «Παλαιστίνη, αιτίες και μύθοι».

 

Μοιράσου το άρθρο: