«Μετά την γενναία δωρεά του Ιδρύματος και την απόφαση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να επιλεγεί να κατασκευαστεί το νέο νοσοκομείο Κομοτηνής, δυστυχώς έρχεται η νέα κυβέρνηση να τροποποιήσει τη σύμβαση που κυρώθηκε με το νόμο 4564 του 2018 και να μετατρέψει το καθεστώς λειτουργίας μετατρέποντας το από Νομικό πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.» αναφέρει σε δήλωση συμπαράστασης ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου προς τον Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου Κομοτηνής.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης έχει ως εξής:
Όπως γνωρίζετε όλα αυτά τα χρόνια βρέθηκα δίπλα στους αγώνες των εργαζόμενων στον χώρο της υγείας για τη στήριξη και την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Κομοτηνής. Όπως επίσης και στις πρωτοβουλίες που αναπτύχθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα για να προχωρήσει η ανέγερση νέου Νοσοκομείου στην Κομοτηνή. Μετά την γενναία δωρεά του Ιδρύματος και την απόφαση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να επιλεγεί να κατασκευαστεί το νέο νοσοκομείο Κομοτηνής, δυστυχώς έρχεται η νέα κυβέρνηση να τροποποιήσει τη σύμβαση που κυρώθηκε με το νόμο 4564 του 2018 και να μετατρέψει το καθεστώς λειτουργίας μετατρέποντας το από Νομικό πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.

Γνωρίζω πολύ καλά ότι με αυτή της την επιλογή ανοίγει για να μπουν από το παράθυρο τα ιδιωτικά συμφέροντα στον χώρο της υγείας, δημιουργεί καθεστώς αβεβαιότητας και εργασιακής ανασφάλειας σε εσάς τους εργαζόμενους που κρατήσατε όρθιο το νοσοκομείο την δύσκολη περίοδο της κρίσης.

Δυστυχώς σήμερα με την απόφαση του Προεδρείου της Βουλής κατά πλειοψηφία να μην επεκταθεί η συζήτηση για την συγκεκριμένη σύμβαση, θέλει να μην γίνει ευρέως γνωστή η απαράδεκτη ρύθμιση που αιφνιδιαστικά προωθεί. Γελιούνται αν νομίζουν ότι θα πετύχουν κάτι τέτοιο. Σήμερα με την στάση μου στην Ολομέλεια της Βουλής και από αύριο δίπλα στον αγώνα σας θα διεκδικήσουμε ένα νέο σύγχρονο υψηλών προδιαγραφών νοσοκομείο Κομοτηνής, που θα παρέχει περίθαλψη και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας σε όλους τους οικονομικά αδύναμους, τους ανασφάλιστους, τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Αυτός άλλωστε είναι και ο στόχος του συστήματος της Δημόσιας Υγείας: η ισότιμη και καθολική πρόσβαση στις υπηρεσίες του.
Σας εύχομαι καλή συνέχεια στους αγώνες σας.
Θα είμαι δίπλα σας

Μοιράσου το άρθρο: