Ο Γιώργος Μπατζακίδης, πρόεδρος του σωματείου κρεοπωλών ενημερώνει ότι η 15χρονη έρευνα που προηγήθηκε, εκδόθηκε με την μορφή βιβλίου και με τον τίτλο `Χατζή Εμίν Αγά Ο Μεγάλος Ευεργέτης της Οθωμανικής Ξάνθης θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Ο Γιώργος Μπατζακίδης, πρόεδρος του σωματείου κρεοπωλών που επί μακρόν ασχολείται με την ιστορία της πόλης, ενημερώνει για την έκδοση του βιβλίου του που αφορά στον άνθρωπο που έχτισε τον πύργο του ρολογιού.

Στη σχετική δημόσια επιστολή του ο ίδιος σημειώνει,
«Αγαπητοί φίλοι, όσοι με γνωρίζετε και ξέρετε τι άνθρωπος είμαι, θέλω να μοιραστώ την τεράστια χαρά μου μαζί σας.

Έπειτα από ένα δύσκολο καλοκαίρι επίπονης μελέτης, εξαντλητικής έρευνας και συγγραφής, έφτασε η στιγμή να σας ανακοινώσω ότι το βιβλίο μου που αφορά τον άνθρωπο που έχτισε το ρολόι της Ξάνθης, έχει εκδοθεί και βρίσκεται στα χέρια μου εδώ και 10 ημέρες από το εξαιρετικό τυπογραφείο της Ξάνθης, του Γιώργου Δαλακάκη. Τούτη η ιστορική έρευνα είναι αποτέλεσμα μιας ομαδικής δουλειάς, δίχως να επεκταθώ σε ονόματα προς το παρόν».

Ο κ. Μπατζακίδης ίσως να λειτουργεί το μοναδικό στην Ελλάδα κρεοπωλείο, που έχει πολλά βιβλία στα ράφια του, καλώντας τους πολίτες να δοκιμάσουν την μαγεία της ανάγνωσης. Βιβλιοφάγος ο ίδιος αλλά και με μεγάλη αγάπη για τον τόπο του, σπουδάζει παράλληλα και κάνει έρευνα για την τοπική ιστορία της Ξάνθης.

Μοιράσου το άρθρο: