Ευτυχώς που σε αυτή τη Χώρα ακόμα υπάρχει η κρίσιμη ομάδα πρωταγωνιστών για τις απαραίτητες αλλαγές(σ.σ. η κρίσιμη μάζα την αποκαλούν πολλοί), που ανοίγουν δρόμους προοπτικής στην κοινωνία!

Στην καρδιά του ορμητηρίου για τις χειμερινές διακοπές των Αθηναίων που είναι η Αράχωβα, μια νεαρή Αραχωβίτισσα, η Ιωάννα Κοροδήμου, αφού σπούδασε ως Τεχνολόγος Τροφίμων, επέστρεψε στην γενέτειρά της και εμπλούτισε, ανακαίνισε, ενδυνάμωσε και επένδυσε με τις γνώσεις της και το μεράκι της την οικογενειακή επιχείρηση του Γαλακτοπωλείου και των παραγώγων του!

Με τον τίτλο «Ορέων Γεύσεις» πια το Παντοπωλείο της Οικογένειας Κοροδήμου, διαθέτει τα ονομαστά προϊόντα της Αράχωβας, όπως Οψιμοτύρι και ΦΟρμαέλα! Πρόκειται για δύο τυριά Π.Ο.Π και γνωστά για την αψάδα και πεντανόστιμη γεύση τους! Το κρεμώδες Οψιμοτύρι ωριμάζει αργά και πρόκειται για μείγμα γιαουρτιού με αλάτι…Για δε τη Φορμαέλα, είναι ένα κυλινδρικό τυρί κατάλληλο για σαγανάκι και λόγω του ότι μπαίνει σε φόρμα… ονομάστηκε Φορμαέλα και πάντα απιτούνται δυο για να χορτάσεις νοστημιά!

Πέρα βέβαια από τα ονομαστά προϊόντα της Αράχωβας, το Παντοπωλείο διαθέτει μαρμελάδες, ζυμαρικά και τοπικά ηδύποτα, τα οποία τα παρασκευάζει η μαμά της οικογένειας.
Επι πλέον αυτών των προϊόντων το Παντοπωλείο διαθέτει συνεταιριστικά και ονομαστά προϊόντα από επιλεγμένες περιοχές της Ελλάδας! Ανάμεσα σε αυτά τα μανιτάρια Γρεβενών, αλλά και σε ξεχωριστή θέση ο Ελληνικός καφές Κομοτηνής!

Στην ερώτηση πως βρέθηκε εκεί το συγκεκριμένο προϊόν η ίδια μας είπε πως γνώριζε για το απίθανο και αρωματικό μείγμα του καφέ, έκανε έρευνα, δοκίμασε και έπεισε τον κόσμο όχι δύσκολα, για την αγορά του προϊόντος.
«Το ράφι μου αδειάζει πάντα από τον Καφέ Κομοτηνής, τον οποίο οι πελάτες μας δεν αλλάζουν αν δοκιμάσουν. Ειδικά οι δικοί μου δεν πίνουν πια άλλο καφέ», υποστηρίζει γελώντας η κ. Κοροδήμου.
Η ίδια δηλώνει πολύ ικανοποιημένη από τις επιλογές της και έτοιμη να κάνει κι άλλα ανοίγματα και δίνοντας βήμα σε Έλληνες μικροπαραγωγούς που δημιουργούν και δείχνουν την φωτεινή πλευρά της Ελλάδας που παράγει!
Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης της κ. Κοροδήμου.

https://drive.google.com/open?id=1JDpD4YO3OpYbzCGyGUBJmlkZgQj-Yny2

Μοιράσου το άρθρο: