Η Τρυφωνιάδα ξεκίνησε. Ο πρώτος αγώνας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία με την έναρξη να γίνεται από τις Σάπες και την συμμετοχή να είναι πολύ καλή. «Είχαμε περισσότερα πουλιά και καλύτερα εκπαιδευμένα» δηλώνει ο κος Κώστας Σίμος και μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» σημειώνει «Πέρσι είχαμε τεράστιες απώλειες!»

Σύμφωνα με τον κο Σίμο, ο τελικός τοποθετείται στις 23 Αυγούστου με το καθιερωμένο συμπόσιο για τους συμμετέχοντες και τους φίλους να κλείνει τις προσπάθειες των διοργανωτών. Προβλέπεται ότι θα συμμετέχουν 30 εκτροφείς- ιδιοκτήτες με 100 περιστέρια από όλη την Ελλάδα, αλλά και από την Αμερική, ήδη εκτροφέας στην άλλη άκρη του Ατλαντικού έχει δηλώσει συμμετοχή.

Ο κος Κώστας Σίμος με την κόρη του

Ο Σύλλογος 31, είναι ο Σύλλογος Περιστεράδων Θράκης, με πρόεδρο τον Κώστα Σίμο και άξιους συμπαραστάτες, συλλέκτες κι εκτροφείς περιστεριών με αγάπη για το αντικείμενο. «Ξεκινήσαμε έναν τοπικό αγώνα, όχι ταχύτητος, αλλά επιστροφής, δηλαδή τα περιστέρια μέσα σε μια μέρα θα πρέπει να γυρίσουν. Ξεκινήσαμε από Ίασμο, πήγαμε Ξάνθη, πήγαμε Καβάλα αναπτύσσοντας τα πουλιά φοβερές ταχύτητες και τώρα πάμε Θεσσαλονίκη. Ο Σύλλογος απαριθμεί αυτή την στιγμή γύρω στα σαράντα μέλη.» δηλώνει με καμάρι ο κος Σίμος και αισιόδοξος για ένα ακόμη καλύτερο μέλλον.

Στο ερώτημα δεν για το αν είναι κοστοβόρα ενασχόληση; σημειώνει: «Το περιστέρι ως περιστέρι δεν κοστίζει πολύ, το ταχυδρομικό, όμως, είναι πολυδάπανο. Θέλει ειδικές διαδρομές, ειδική περιποίηση και είναι ακριβό. Σε δημοπρασίες η πώλησή τους ξεκινά από 500 ευρώ και φτάνει στις 15.000. Είναι πολυδάπανο επίσης και λόγω προπονήσεων. Μεγάλες αποστάσεις, συχνές επισκέψεις σε άλλες πόλεις με αφετηρία την Κομοτηνή.» απαντά και σπεύδει να ευχαριστήσει τους φίλους των περιστεριών « Μας βοηθάνε και μας έχουν στηρίξει πάρα πολύ όλα τα παιδιά του Συλλόγου και τα ευχαριστώ από καρδιάς.»
Φώτο:Κώστας Σίμος ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: