Απέναντι στον …φουσκωμένο αη βασίλη των εμπορευμάτων…ο Σκηνοθέτης και Καραγκιοζοπαίχτης, Γιάννης Βουλτσίδης, προβάλλει τον Βυζαντινό Άη Βασίλη από την Καππαδοσία, της Επικοινωνίας, της Ιστορίας και των Τραγουδιών.
Πρόκειται για δραματοποίηση του μύθου του Φώτη Κόντογλου-δεύτερη ιστορία-, η οποία θα παρουσιασθεί σε πόλεις της Θράκης.
Η αρχή θα γίνει από το ερχόμενο Σάββατο στην Ξάνθη, στο Δημοτικό Αμφιθέατρο στις 6 το απόγευμα. Η παράσταση θα επαναληφθεί την Κυριακή στις 12:30 μ.μ.
Στην Κομοτηνή θα παρουσιασθεί στις 22 Δεκέμβρη στο Αμφιθέατρο Παπανικολάου, στις 26 Δεκεμβρίου στο Δήμο Μαρώνειας-Σαππών και ακολουθεί και στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης και οι Φέρρες!
Παράλληλα ο Γιάννης Βουλτσίδης έχει ξεκινήσει μια συνεργασία με τους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία-ΚΕΠΕΑ- της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, εισάγαγοντάς τα στην παραδοσιακή ρυθμολογία, στο θέατρο και στην θεατρική παιδεία.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο Γιάννης Βουλτσίδης, αποκάλυψε πως του εμπιστεύθηκε μια νηπιαγωγός πως ένα παιδάκι που είχε πρόβλημα στην ομιλία του, αυτό με την δράση αυτή, βελτιώθηκε κατά 80%!!!
«Γιατί αυτό να μην μπορεί να γίνει και με τα μεγαλύτερα παιδιά στο Δημοτικό και στα Γυμνάσιο; Κάθε χρόνο επικοινωνώ με τους υπευθύνους της Εκπαίδευσης, αλλά δεν βλέπω να υπάρχει ενδιαφέρον…Γιατί; Τα παιδιά να μην μυούνται στην τοπική ιστορία και στα λαϊκά ακούσματα και την παράδοση της περιοχής στην οποία κατοικούν;», αναρωτήθηκε ο κ. Βουλτσίδης μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής.
Διατύπωσε δε το παράπονο πως εδώ και 15 χρόνια που διαθέτει το χώρο του Μικρού Διάκοσμου, χώρο εκδηλώσεων και εργαστήρι κατασκευής και παραστάσεων θεάτρου σκιών,κανένα από τα σχολεία της Ροδόπης, δεν τον έχει επισκεφθεί…
Περιμένουμε δε να ανοίξει το Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας ΞΑΝΑ στους μαθητές, όπου μαζί τους ο Γιάννης Βουλτσίδης, έκανε θαύματα και πάντα οι παραστάσεις του θεάτρου ξεκινούσαν με τις δράσεις και τις παραστάσεις που είχαν ετοιμάσει τα ίδια τα παιδιά.
Ο Γιάννης Βουλτσίδης ετοιμάζει ένα βιβλίο για τον Παπαδιαμάντη, για το οποίο θα γίνει αναφορά από τη νέα χρονιά!

Μοιράσου το άρθρο: