Πανέτοιμοι οι Δήμαρχοι Μαρωνείας-Σαπών, Ντίνος Χαριτόπουλος, και Αλεξανδρούπολης, Ιωάννης Ζαμπούκης, για το ταξίδι στις Βρυξέλλες στο κέντρο των αποφάσεων της ΕΕ, από τις 19 έως τις 21 Νοέμβρη.


Εκεί οι δύο Δήμαρχοι, αλλά και εκπρόσωπος από την Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης-Έβρου κατά του Χρυσού, θα ενημερώσουν τους ευρωβουλευτές για τις επιπτώσεις από τις εξορύξεις Χρυσού στη Θράκη! Η μετάβαση γίνεται μετά από πρόσκληση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιου Κούλογλου και Κώστα Αρβανίτη.
Και με αυτή την μετάβαση στις Βρυξέλλες, οι φορείς της Θράκης, ξεδιπλώνουν σιγά σιγά τις ενέργειες που έχουν αποφασίσει, σε μια προσπάθεια να δείξουν με τον πιο φανερό τρόπο, την στάση και την αποφασιστικότητα της τοπικής κοινωνίας, η οποία έχει αποτυπωθεί με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο και είναι ένα μεγάλο Πολιτικό ΟΧΙ στις μεταλλευτικές δραστηριότητες του Χρυσού, αλλά ΝΑΙ στην βιώσιμη ανάπτυξη, του πρωτογενούς τομέα, των Αγρο-διατροφικών προϊόντων, του πολιτισμού και του τουρισμού.
«Ακόμα μας προστατεύει η πρώτη προσφυγή στο ΣτΕ του Δήμου Σαπών…Κινδυνεύουμε να χάσουμε από τις εξορύξεις εταιρείες όπως η Φαρματέν και εταιρείες μεταποίησης γάλακτος που αγοράζουν το γάλα των Κτηνοτρόφων της Θράκης», τόνισε ο κ. Χαριτόπουλος στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου για το Χρυσό στην Κομοτηνή.
«Δεν θα διστάσω να πάω και κόντρα με το… Σύνταγμα, αν μου ζητηθεί να γίνει διεξαγωγή δημοψηφίσματος», τόνισε ο κ. Ζαμπούκης, στην ίδια συνέντευξη, ο οποίος θα είναι και ο ομιλητής στο σώμα των ευρωβουλευτών.

Ακούστε βασικά αποσπάσματα από τις τοποθετήσεις όλων των ομιλητών στην πρόσφατη συνέντευξή τύπου στην Κομοτηνή- η επόμενη θα δοθεί στις 22 Νοέμβρη στην ΕΣΗΕΑ στην Αθήνα-.
Ακούγονται οι Ιωάννης Γκαράνης, Ιωάννης Ζαμπούκης, Ντίνος Χαριτόπουλος, Σταυρούλα Εμμανουηλίδου και Ευάγγελος Λαμπάκης.

https://drive.google.com/open?id=1Z6EVazGpdHIsS4WUNzKIohcbxANmDsd1

Μοιράσου το άρθρο: