Την ανάγκη απαλλαγής των διερχόμενων τουριστικών λεωφορείων από την καταβολή του αντιτίμου για την διέλευση των διοδίων ζήτησε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο κος Γιώργος Αναγνωστάκης, πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Λεωφορείων Ελλάδας και νυν μέλος της Ομοσπονδίας. Σύμφωνα με τον έμπειρο επαγγελματία το κόστος της καταβολής των διοδίων είναι τόσο υψηλό που η Βόρειος Ελλάδα και γενικότερα και ειδικότερα η Θράκη παύει να είναι ελκυστικός προορισμός για τον τουρίστα.

Σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστάκη ένας ακόμη παράγοντας που θα παρότρυνε κάποιον να επιλέξει την περιοχή για ένα τετραήμερο ή για τις διακοπές του θα ήταν το χαμηλό κόστος διαμονής στα ξενοδοχεία της περιοχής. Προέτρεψε μάλιστα τους ξενοδόχους της Θράκης να μειώσουν κι άλλο τις τιμές σημειώνοντας ότι οι επισκέπτες που θα μείνουν ευχαριστημένοι θα έρθουν ξανά την επόμενη χρονιά ενισχύοντας με τις αγορές τους την τοπική αγορά.

Ιδιαίτερα ανησυχητική ήταν η επισήμανση του έμπειρου επαγγελματία ότι φέτος ειδικά, λόγω του κορονοϊου, αλλά και της κατάστασης που επικρατεί στη γειτονική Τουρκία ο αριθμός των διερχόμενων τουριστικών λεωφορείων από την Αθήνα προς την Τουρκία θα είναι πολύ αισθητά μειωμένος. «Πέρσι, κάθε μέρα έφευγαν είκοσι λεωφορεία. Κάποια από αυτά έκαναν στάση για διανυκτέρευση σε Κομοτηνή, Ξάνθη ή Αλεξανδρούπολη. Αυτό το καλοκαίρι αυτού του είδους οι διερχόμενοι επισκέπτες θα είναι λιγότεροι μαζί και οι διανυκτερεύσεις στην περιοχή.» τόνισε.

Και σε αυτή του την παρέμβασή του ο κος Αναγνωστάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις ελλείψεις που υπάρχουν σε υποδομές καθ οδόν της Εγνατίας Οδού επισημαίνοντας μάλιστα πως απουσιάζουν ασφαλείς σταθμοί στάθμευσης ξεκούρασης των οδηγών, χώροι ακόμη και για τις στοιχειώδεις ανάγκες τους.
Για να καταλήξει κάνοντας έκκληση στους Δημάρχους της Θράκης και στην Περιφέρεια αν. Μ. Θ. να κινητοποιηθούν άμεσα διεκδικώντας από τα αρμόδια Υπουργεία μέτρα στήριξης και τόνωσης για την ενίσχυση τουλάχιστον του εσωτερικού τουρισμού προς στην περιοχή. «Είναι έξι τα εκατομμύρια των Αθηναίων και έχουν επισκεφτεί τη Θράκη οι 100.000» είπε χαρακτηριστικά.
Φώτο: αρχείο ΕΡΤ Ρεπορτάζ –κείμενο: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: