Μια πολύ σημαντική εκδήλωση διοργανώνει την προσεχή Κυριακή ο Σύλλογος Βιοκαλλιεργητών Βορείου Ελλάδας.
Πρόκειται για την παρουσίαση του βιβλίου του Andre Leu, «Οι Μύθοι περί ασφαλών φυτοφαρμάκων», στις 11 το πρωΐ στο ξενοδοχείο Grand Hotel.

Μάλιστα θα παραβρεθεί ο ίδιος ο συγγραφέας από την Αυστραλία, ο οποίος θα επισκεφθεί και άλλες περιοχές στην Ελλάδα, ωστόσο πρώτα θα βρεθεί στην Θεσσαλονίκη.
Μετά την παρουσίαση του βιβλίου, όπου θα τεθεί πολύ απλά πως δεν υπάρχουν ασφαλή όρια στα φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούνται στα οπωροκηπευτικά και γενικά στα είδη που καλλιεργούνται στη γη και μετά τοποθετούμε στο τραπέζι μας, έχοντας εμπιστοσύνη στα…αόρατα όρια ασφαλείας των φυτοφαρμάκων…Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις από δημοσιογράφους.
«Αυτό πιστεύω να το έχουν καταλάβει οι πολίτες, οι οποίοι ακούν, βλέπουν και μαθαίνουν συνεχώς πως υπάρχουν ασθένειες που όλο και πιο συχνά επηρεάζουν ανθρώπους και τους κοντινούς συνανθρώπους μας», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής η πρόεδρος των Βιοκαλλιεργητών Βορείου Ελλάδας, Χρυσούλα Σκορδίτη.
Απαντώντας ορθά κοφτά στην ερώτηση, «Τι κάνουμε;», υπογράμμισε πως εμπιστευόμαστε τα Βιολογικά προϊόντα, τα οποία δεν είναι ακριβά τα προϊόντα, αλλά είναι ΑΚΡΙΒΗ Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ. «Με τις κατάλληλες πολιτικές και μέτρα και από την πολιτεία οι Βιοκαλλιεργητές θα παράγουν τα προϊόντα τους και με ξάστερο καθαρό βλέμμα, θα μπορούν να κοιτούν τον πελάτη τους και να τον διαβεβαιώνουν πως αυτό είναι μια ΚΑΘΑΡΗ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ. Καταναλώνοντας βιολογικά προϊόντα, κτίζουμε μια σωστή υγεία, χωρίς δηλητήρια για τον οργανισμό μας που αθροιστικά προκαλούν προβλήματα με ασθένειες στο μέλλον», σημείωσε η κ. Σκορδίτη.
Μετά από 4,5 χρόνια οι Βιοκαλλιεργητές και την υπογραφή της ΚΥΑ από την προηγούμενη κυβέρνηση, διαθέτουν τα προϊόντα τους, -σ.σ. χωρίς να τους κυνηγούν τα ΜΑΤ- σε πράσινες λαϊκές βιολογικών αγορών, που δυστυχώς εδώ στην Κομοτηνή δεν υπάρχει…
Αναφερόμενη δε στο θέμα της διαβούλευσης του νομοσχεδίου για την ορθή χρήση των φυτοφαρμάκων, που ανήρτησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, υπογράμμισε πως, «δεν ξέρω τι να πω και τι να γράψω στη διαβούλευση. Είναι ψέμμα πως υπάρχουν όρια ασφαλείας στα φυτοφάρμακα. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να στείλω το βιβλίο στον κ. Βορίδη», τόνισε καταλήγοντας η κ. Σκορδίτη.

Μοιράσου το άρθρο: