Οι Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού του Παραρτήματος της Κομοτηνής είναι όλες αυτές τις ημέρες παρόντες και παρούσες, στο πλευρό των κατοίκων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Στρατού στην ελληνοτουρκική μεθόριο.

« Ο Ερυθρός Σταυρός , τα τμήμαρα της Ορεστιάδας, του Διδυμότειχου και της Κομοτηνής, κατόπιν εντολής του προέδρου μας, του κ. Αυγερινού και πάντα σε συνεννόηση με τις Αρχές ήρθε στο σημείο των Καστανιών ώστε να προσφέρουμε εμείς τις πρώτες βοήθειες στα σώματα ασφαλείας που επιχειρούν στο Στρατό και στην Αστυνομία.» δήλωσε ο κος Απόστολος Καραμπαγλίδης και πρόσθεσε «Είμαστε εδώ από τη Δευτέρα και θα παραμείνουμε για όσο διάστημα αυτό χρειαστεί. Μέχρι τότε μένουμε ενωμένοι, περιμένουμε και έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία με τις εδώ τοπικές Αρχές.»

Όπως τονίζει ο κος Καραμπαγλίδης αυτό που του έκανε τρομερή εντύπωση είναι η ομοψυχία του κόσμου. «Από τη Δευτέρα που φτάσαμε δεν σταμάτησαν να έρχονται θετικά μηνύματα και προμήθειες και υλικά τα οποία χρειάζονται τα Σώματα Ασφαλείας και προσωπικά είδη για τους ίδιους.» δηλώνει και σημειώνει ότι «Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τεράστια τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το Εξωτερικό κι αυτό είναι ένα ισχυρό μήνυμα προς όλους μας.»

Όσον αφορά τέλος, στο μήνυμα που ο ίδιος στέλνει; «Θα συνιστούσα υπομονή και ψυχραιμία και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά.»
ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: