Στην όαση της οάσεως στην καρδιά των Θερμών της Σαμοθράκης, υπάρχουν αρκετά καταλύματα για τους τουρίστες και τους επισκέπτες της Σαμοθράκης!

Σε ένα από αυτά ο κ. Δημήτρης Μισίρης διευθύνει το συγκρότημα μπανγαλόους «Μαρίβα», ο οποίος είναι και ενεργό μέλος του Συλλόγου των Επαγγελματιών που ασχολούνται με τον Τουρισμό.
Μιλώντας μας για την φετινή τουριστική κίνηση εξέφρασε την ικανοποίησή του, για το γεγονός πως οι Βαλκάνιοι γνωρίζουν και ανακαλύπτουν και έρχονται όλο και περισσότερο στο νησί της Νίκης!
Ιδίως οι Ρουμάνοι, οι Βούλγαροι, φέτος έντονη παρουσία Σέρβων και φυσικά Τούρκων!

Στο ΜΑρίβα, το οποίο μοιάζει σαν όαση μέσα στην καταπράσινη όαση της κατάφυτης περιοχής των Θερμών της Σαμοθράκης, καθώς είναι πλημμυρισμένο στα φυτά, στα λουλούδια στο δέντρα και ιδίως στης πανέμορφες ορτανσίες, οι οποίες ακόμα και παρανθισμένες είναι ακόμα πιο όμορφες ανάλογα με το έντονο μωβ και κόκκινο χρώμα!

Από πέρυσι στο Κατάλυμα υπάρχει σαφέστατη στροφή στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και φέτος, όλο το καλοκαίρι το πρόγραμμα είναι γεμάτο από γιόγκα retreat. Το ξενοδοχείο διαθέτει μια τεράστια σάλα για γιόγκα…με τα κλαδιά των πυκνών δέντρων να μπάινουν μέσα στο χώρο στην κυριολεξία! Πέρα από τη γιόγκα, υπάρχει το περπάτημα στη Φύση, τρέξιμο κ.α.
Στο πρωϊνό εδώ και χρόνια πρωταγωνιστούν το μέλι Σαμοθράκης, οι ελιές, το γιαούρτι, το τυρί, το ταχίνι!
Το γεγονός πως κατά τη διάρκεια του πρωϊνού τα μάτια του επισκέπτη, τρέχουν στο πράσινο της κατάφυτης περιοχής, με φόντο το πανέμορφο γαλάζιο της θάλασσας! Αξεπέραστος και αθεράπευτος συνδυασμός! Γι’ αυτό και πολλοί από τους πελάτες του είναι κλασσικοί και δεν το αλλάζουν, έρχονται και ξανάρχονται…φέρνοντας και την παρέα τους!

Η διεύθυνση έχει ξεκινήσει και εργασίες ανακαίνισης του εξοπλισμού του ξενοδοχείου, οι οποίες θα συνεχισθούν σταδιακά, καθώς οι χώροι είναι πολλοί και διαφορετικοί.


Αξίζει να σημειωθεί πως η θέση του καταλύματος είναι νευραλγική, κοντά στα ιαματικά, κοντά στη θάλασσα(σ.σ. ε, έχει και λίγο περπάτημα), αλλά και κοντά στις βάθρες, τις περίφημες μικρές λίμνες του Βουνού, αυτό το μοναδικό φαινόμενο που χαρακτηρίζει τη Σαμοθράκη, που όλοι δοκιμάζουν τις αντοχές τους για να φτάσουν, αλλά και για να βουτήξουν στα παγωμένα νερά!
Εννοείται πως δεν σταματάνε επ’ουδενί να τραγουδάνε τα τζιτζίκια το τραγούδι του καλοκαιριού καλώντας και τους θαμώνες να κάνουν το ίδιο!

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης του κ. Μισίρη στην ΕΡΤ Κομοτηνής
https://drive.google.com/open?id=1c9M39xmpjOtarAyAFsPEdaY8WEN_1i8v

Μοιράσου το άρθρο: