Σε ανακοίνωσή τους οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη, Χ. Ζεϊμπέκ, Δ. Χαρίτου, Ν. Γκαρά αναφέρονται στις πρόσφατες εξελίξεις με την επιδότηση του κόστους εργασίας 12% σημειώνοντας ότι: «Η Κυβέρνηση της ΝΔ έχει αποδείξει ότι η απαξίωση της περιφέρειας ΑΜ-Θ και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αποτελεί κομμάτι της – ανύπαρκτης, έτσι κι αλλιώς – αναπτυξιακής της πολιτικής.» 

Όπως υποστηρίζουν οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την εκδοθείσα ΚΥΑ: «Όσες επιχειρήσεις καταγράφουν βεβαιωμένες οφειλές προς την Φορολογική Διοίκηση και τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης θα συμψηφίσουν αυτές με τα χρήματα που δικαιούνται από την απόδοση ενίσχυσης. Με λίγα λόγια, η απαίτηση των επιχειρήσεων για άμεση χρηματοδοτική ένεση, στην κρίσιμη αυτή οικονομική συγκυρία, δεν θα υλοποιηθεί. Προϋπόθεση για την απόδοση της ενίσχυσης είναι η προηγούμενη δικαστική προσφυγή. Όσοι επιχειρηματίες δεν έχουν προσφύγει δικαστικά δεν δικαιούνται ενίσχυσης, διότι οι απαιτήσεις τους έχουν παραγραφεί. Με λίγα λόγια, χρήματα θα πάρουν μόνο οι επιχειρήσεις που είχαν τη δυνατότητα, εν μέσω οικονομικής κρίσης, να προσφύγουν δικαστικά. Οι δικαιούχοι δεν θα λάβουν τους τόκους που δικαιούνται, διότι η ΚΥΑ επιβάλλει την υπογραφή παραίτησης από το δικόγραφο όσων έχουν προσφύγει δικαστικά.»

Και καταλήγουν λέγοντας ότι: «Η ΝΔ συνεχίζει στην πολιτική που χάραξε. Ενισχύει τους ισχυρούς με εκατοντάδες εκατομμύρια και αγνοεί τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες, οι οποίοι έχουν και τη μεγαλύτερη ανάγκη για άμεση στήριξη ενόψει της συνέχισης της πανδημικής κρίσης. Η εν λόγω απόφαση κάνει έναν ξεκάθαρο διαχωρισμό ανάμεσα στις επιχειρήσεις που εν μέσω οικονομικής κρίσης είχαν τη δυνατότητα προσφυγής στη δικαιοσύνη και σε εκείνες που πάλευαν καθημερινά για την επιβίωση τους.»

Μοιράσου το άρθρο: