Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ζητά να κηρυχθεί ο Δήμος Ιάσμου, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν, μιλώντας στο ραδιοθάλαμο της ΕΡΤ Κομοτηνής.


Ο κ. Μουμίν έκανε λόγο για ολική καταστροφή των καλλιεργειών στο Δήμο από τη σφοδρότατη χαλαζόπτωση-η οποία διήρκεσε μόλις 15 λεπτά- και τους θυελλώδεις ανέμους, με αμπέλια, βαμβάκια, καπνά, δενδρώδεις καλλιέργειες, κ.α.

Από την πλευρά του ο νέος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, Δημήτρης Χαρίτου, έκανε λόγο για μια μεγάλη ζώνη χαλαζόπτωσης, η οποία ξεκίνησε από τον Ίασμο, Διαλαμπή, Γαλήνη, Πολύανθο, αλλά και Παγούρια, Καλαμόκαστρο, Μαρώνεια, όπου όλες οι καλλιέργειες που βρίσκονταν στην ακμή της ανάπτυξης τους, έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά. Ο κ. Χαρίτου, αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Νίκος Τσαλικίδης και ο απερχόμενος Δήμαρχος Ιάσμου, Καδή Ισμέτ, επικοινώνησαν με τον ΕΛΓΑ και τους ενημέρωσαν πως άμεσα θα ξεκινήσουν οι καταγραφές. Στο πλαίσιο αυτό και ο Βουλευτής της ΝΔ Ροδόπης, Ευριπίδης Στυλιανίδης, ενημέρωσε άμεσα τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, ο οποίος έδωσε εντολή να προχωρήσουν οι καταγραφές των ζημιών, προκειμένου άμεσα να αποζημιωθούν οι πληγέντες.
Ήδη βρίσκεται στην περιοχή ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ της Θράκης, Παναγιώτης Πανάγος και ενημερώνεται για το μέγεθος της καταστροφής.
Για άλλη μια φορά τέθηκε επί τάπητος το θέμα το μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου που θα πρέπει να γίνει στο ρέμα του Αγίου Νικολάου στον Ίασμο, ένα θέμα που συζητιέται εδώ και 50 χρόνια, αλλά κανένας δεν αποφασίζει να προχωρήσει, προκειμένου να σωθούν ζωές, αλλά και περιουσίες.
Μήπως ήρθε η ώρα να προχωρήσει και να σταματήσουν οι αρμόδιοι τα ευχολόγια…

Μοιράσου το άρθρο: