Τις παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν προκειμένου να ανακοπεί η ταχύτητα ροής των υδάτων, στο σημείο του αγωγού στο ρέμα δίπλα στο Αρνεμούσι, καθώς η διατομή του αγωγού είναι μικρή και αντί η κατεύθυνση των νερών να είναι υπόγεια, τα νερά ξεχειλίζοντας φεύγουν στους δρόμους και στην κεντρική πλατεία, ανακοίνωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Δήμαρχος Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν.
Σύμφωνα με τον κ. Μουμίν, ήδη έχει χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ παρέμβαση στον Ορεινό όγκο και υπάρχει και ανάδοχος την οποία θα υλοποιήσει η Δ/νση Δασών-Δασαρχείο-. Πρόκειται για μια μεγάλη περίφραξη που θα γίνει στο μεγάλο δάσος, πριν το Αρνεμούσι, για να σταματήσει η υπερβόσκηση τουλάχιστον στο κατώτερο σημείο του δάσους. Επίσης θα κατασκευασθεί και ένα τεχνικό έργο και συγκεκριμένα ένα τειχίο, λίγο πιο πάνω από το σημείο, για να ανακοπεί η μεγάλη ταχύτητα της ροής των υδάτων και να προλαβαίνει το νερό να κατευθύνεται υπόγεια και όχι να ξεχειλίζει πάνω από τον αγωγό.
«Αυτές είναι οι λύσεις είναι που προτείναμε και τον περασμένο Ιούλη, οι οποίες δρουν ανακουφιστικά, καθώς οριστικές λύσεις δεν μπορούμε να έχουμε, λόγω του σημείου που είναι κτισμένος ο Ίασμος.
Πάντως από την πλευρά μας ήμασταν πανέτοιμοι, είχαμε καθαρίσει τα δίκτυα των ομβρίων και με την έγκαιρη παρέμβαση με τους εσκαφείς, καθαρίζαμε στο χώρο του ρέματος εκεί που βγαίνει ο αγωγός, όλα τα φερτά υλικά και τις λάσπες. Άμεσα καθαρίστηκαν και οι δρόμοι του οικισμού του Ιάσμου», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Μουμίν.

Μοιράσου το άρθρο: