35 χρόνια, από το 1985, στην Ερμού ο Παύλος Χαραλαμπίδης, 35 χρόνια στον πεζόδρομο της Ερμού, όπως λέει. Καλείται τόσο εκείνος, όσο και οι συνάδελφοί του, να αντιμετωπίσουν μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο.

«Τα τελευταία χρόνια με την οικονομική κρίση κλονιστήκαμε, το παλέψαμε, το ξεπεράσαμε. Μας έπιασε αυτή η ιστορία με την Πανδημία και τον κορονοϊο αλλά βλέπω ότι σιγά – σιγά ο κόσμος αρχίζει και ξεθαρρεύει. Βγαίνουν έξω, ψωνίζουν, οι τιμές είναι καλές, ο κόσμος μας εμπιστεύεται.» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής περιμένοντας κι εκείνος στις εκπτώσεις να πάνε όλα καλύτερα.

Ο κος Παύλος Χαραλαμπίδης, 35 χρόνια στον πεζόδρομο της Ερμού

«Είναι το νούμερο ένα να στηρίζεις τον τόπο σου. Δίνεις τα χρήματά σου και μένουν πάλι σε σένα. Αν δεν βοηθήσει ο ένας τον άλλο, τότε δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.» σημειώνει ο έμπειρος επαγγελματίας και σχολιάζει την τάση ορισμένων να κάνουν τις αγορές τους στην γειτονική Βουλγαρία. «Όλα αυτά που ακούω: «Πάμε στη Βουλγαρία για να βάλουμε φθηνή βενζίνη» ή «πάμε στην Κεσσάνη για να ψωνίσουμε φθηνά» δεν είναι είναι καθόλου σωστό να λέγονται και πολύ περισσότερο να γίνονται. Πρέπει να στηρίξουμε την τοπική κοινωνία γιατί τα χρήματα θα έρθουν πάλι σε μας. Αυτή είναι η αλήθεια.»

Σύμφωνα με τον κο Χαραλαμπίδη, είναι ένα μικρό ποσοστό αυτοί που επιμένουν να κάνουν τις αγορές τους στις γειτονικές χώρες. « Το έχουν καταλάβει και οι ίδιοι, ότι δηλαδή αν δεν έχει ο επαγγελματίας της πόλης δουλειά, τότε δεν θα έχουν δουλειά τα παιδιά τους και αύριο – μεθαύριο δεν θα έχουν και οι ίδιοι συντάξεις γιατί όλα ξεκινούν από την τοπική κοινωνία, από την ελληνική οικονομία.» σημειώνει προσθέτοντας με νόημα. « Αν δίνουμε τα χρήματά μας σε μια ξένη κοινωνία στηρίζοντας μια ξένη οικονομία, οπωσδήποτε δεν θα έχουμε βλέψεις να τα πάρουμε πίσω. Όλα είναι αλυσίδα.»
Φώτο: Παύλος Χαραλαμπίδης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: