Την ετοιμότητα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, υπογράμμισε με συνέντευξή της στην ΕΡΤ Κομοτηνής, η αντιπρύτανης ακαδημαϊκών υποθέσεων και φοιτητικής μέριμνας, Ζωή Γαβριηλίδου, αναφερόμενη στην εξ απόστάσεων εκπαίδευση.
«Στόχος σε αυτές τις νέες δύσκολες συνθήκες είναι να μην χαθεί η επαφή των φοιτητών με το αντικείμενο των σπουδών τους και τους καθηγητές τους λόγω κορονοϊού», τόνισε η κ. Γαβριηλίδου.
Το σύνολο των Τμημάτων, (Πολυτεχνείο, Νομική, Ιατρική, κα) διδάσκουν σχεδόν καθολικά τα μαθήματα των προγραμμάτων σπουδών ακολουθώντας το ωρολόγιο πρόγραμμα που ακολουθούσε το κάθε Τμήμα πριν τα έκτακτα μέτρα.
Αναλυτικά, σε σύνολο 901 προπτυχιακών μαθημάτων, 747 διδάσκονται πλήρως με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ενώ 125 διδάσκονται μερικώς, καθώς καλύπτουν εργαστηριακά γνωστικά αντικείμενα ενώ 29 μαθήματα (κλινική και πρακτική άσκηση) δεν δύναται να προσφέρονται λόγω της σχετικής Π.Ν.Π. Εβδομαδιαία πραγματοποιούνται 120.000 διδακτικές ώρες καλύπτοντας τις απαιτήσεις του νόμου για τα προσωπικά δεδομένα των 37.000 χρηστών των υπηρεσιών του Πανεπιστημίου μας.
Η ανταπόκριση τόσο των φοιτητών όσο και του διδακτικού προσωπικού είναι ενθουσιώδης, στοιχείο που ανοίγει νέες ατραπούς για το Πανεπιστήμιο.
«Θα δούμε στο μέλλον πως θα αξιοποιήσουμε αυτή την εμπειρία. Πάντως είναι γεγονός πως ζούμε μια νέα κοινωνικότητα. Μια ηλεκτρονική πραγματικότητα», τόνισε καταλήγοντας η κ. Γαβριηλίδου.

Ακούστε το ηχητικό της συνέντευξης, όπου μιλάει και για τις απολυμάνσεις που γίνονται στο ΔΠΘ, αλλά και τις φοιτητικές εστίες απάντησε για το σχέδιο που υλοποιήθηκε της απομάκρυνσης των φοιτητών με μέριμνα σε όσους δεν μπορούσαν να φύγουν για κάποιους λόγους.

https://drive.google.com/open?id=1J2SASKnE-Z6hSiMkec9V7QYi1TPZaXtO

Μοιράσου το άρθρο: