Ξεκίνησε η πανευρωπαϊκή συλλογή υπογραφών για την υποχρεωτική δήλωση προέλευσης στα τρόφιμα και καλούνται όλοι οι Έλληνες πολίτες να υπογράψουν στην πανευρωπαϊκή συλλογή υπογραφών, που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα http://www.eatoriginal.eu/ με τίτλο «να μάθουμε τί τρώμε».

Η πανευρωπαϊκή συλλογή υπογραφών αποσκοπεί στο να πετύχει την υποχρεωτική αναγραφή στις συσκευασίες τροφίμων της προέλευσης των συστατικών τους, ώστε να αποφευχθεί η διατροφική απάτη, η οποία όμως δεν περιορίζεται μόνο στον οικονομικό τομέα, αλλά μπορεί να επιφέρει σοβαρές βλάβες στην υγεία των καταναλωτών πολιτών.
Στην Ευρώπη, οι διατροφικές απάτες υπολογίζεται ότι προξενούν ζημίες που ανέρχονται σε έως 12 δις € ετησίως και το φαινόμενο έχει ενταθεί τις τελευταίες δεκαετίες. Η υποχρεωτική ένδειξη προέλευσης στις επισημάνσεις τροφίμων συμβάλλει στην αποτροπή νοθεύσεων και αθέμιτων εμπορικών πρακτικών που βλάπτουν την κοινή αγορά αλλά και τις εθνικές οικονομίες.
Χρειάζεται να συγκεντρωθούν πάνω από 1.000.000 υπογραφές από τουλάχιστον επτά χώρες, μέχρι 2 Οκτ 2019, στο www.eatoriginal.eu για να προχωρήσει η διαδικασία, η οποία έχει εγκριθεί από την ΕΕ στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Πολιτών.

Μοιράσου το άρθρο: