Τις σκηνές βίας έξω από το Υπουργείο Υγείας καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών της Ροδόπης. Όπως σημειώνεται: «Καμία απόλυση επικουρικού, καμία απόλυση συμβασιούχου από τις δημόσιες δομές Υγείας που δίνουν τη μάχη για την αντιμετώπιση της Πανδημίας.»

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται: «Ρόπαλα και ασπίδες ήταν το ευχαριστώ του Υπουργού Υγείας σε όλους αυτούς που μόνοι και με αυτοθυσία προσπαθούν να καλύψουν τις ανάγκες της κοινωνίας που δοκιμάζεται από την υγειονομική κρίση. Να γνωρίζει όμως καλά η κυβέρνηση ότι όσο επικοινωνιακό χρόνο κι αν αγοράζει στερώντας πολύτιμους πόρους από την δημόσια υγεία και περίθαλψη και όσο κι αν εντείνει τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία, τίποτα δεν μπορεί να καλύψει πλέων την ανικανότητα, τις παλινωδίες και τις ιδεοληψίες της.»

Και η Παρέμβαση των Υγειονομικών της Ροδόπης καταλήγει: «Και την απάντηση που ακόμα και τώρα αρνείται να δώσει η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ παρέχοντας μια πρωτοφανή ασυλία και επιδεικνύοντας σκανδαλώδη ανοχή μπροστά στις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες, θα δώσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με την μαζική συμμετοχή τους στην απεργία και το μεγάλο πανυγειονομικό συλλαλητήριο στις 15/10» όπου όπως σημειώνεται: «Θα καταργήσει στην πράξη των αντεργατικό Νόμο Χρυσοχοϊδη που ψήφισαν χέρι –χέρι ΝΔ και ΚινΑλ». Την ανακοίνωση υπογράφουν οι Β. Αγγελίδης, Σ. Αναστασιάδου, Χ. Σέβγη και Α. Σπανός.

Μοιράσου το άρθρο: