Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς σήμερα και ο Σύλλογος Στήριξης και Αποκατάστασης Καρδιοπαθών και Πρόληψης Καρδιοπαθειών Ροδόπης προσκαλεί όλους τους πολίτες, τους φίλους και τα μέλη του Συλλόγου στην Πλατεία Ειρήνης από τις 18.30 έως τις 20.30, στο «περίπτερο της Καρδιάς» που θα στηθεί.

Όπως και πέρυσι, ο σύλλογος πραγματοποιεί ενημερώσεις για θέματα προστασίας της καρδιάς. Ειδικά εν μέσω πανδημίας, η ενημέρωση και η σωστή προφύλαξη παίζουν έναν ιδιαίτερο ρόλο.

«Ο κορονοϊός είναι παρών. Αυτό είναι μια πραγματικότητα. Είναι καλό να εφαρμόζουμε τα μέτρα προστασίας, προκειμένου να μην επιτρέψουμε την είσοδο του ιού στον οργανισμό μας. Ο κορονοϊός προκαλεί σοβαρές φλεγμονές στην καρδιά, ακόμη και αν περάσει το κρίσιμο διάστημα της νόσησης και της ίασης. Αναφέρουν οι ειδικοί πως και μετά από μήνες, ο κορονοϊός μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή στην καρδιά». Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος του Συλλόγου και ομότιμος καθηγητής ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ, Σάββας Τοκμακίδης.

Επιπλέον, πρόσθεσε πως χρειάζεται θωράκιση ο οργανισμός και το αμυντικό του σύστημα -που δεν είναι άλλο από το ανοσοποιητικό. «Για να γίνει αυτό χρειάζεται καλή διατροφή, άσκηση, καλή ψυχολογία, αισιοδοξία και καλή διάθεση. Φυσικά όχι κάπνισμα», υποστήριξε ο κ. Τοκμακίδης.

Επισήμανε ακόμα και αν λόγω κορονοϊού δεν επιτρέπεται η επίσκεψη στα γυμναστήρια, μπορεί κάποιος να περπατήσει στη φύση, πάντα έχοντας στο μυαλό του πως δε θα πρέπει να καταπονεί τον εαυτό του.

Το «περίπτερο της Καρδιάς» στην πλατεία της Κομοτηνής θα είναι ανοιχτό μέχρι την Κυριακή 4 Οκτωβρίου έως τις 13:30.
Εκεί θα δώσουν το «παρών» οι επιστημονικοί σύλλογοι της Ροδόπης -Ιατρικός, Φαρμακευτικός-, το ΔΠΘ με το ΤΕΦΑΑ, ο Δήμος Κομοτηναίων και η Περιφέρεια ΑΜ-Θ.

Οι γιατροί της πόλης και το επιστημονικό προσωπικό της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού θα ενημερώνουν το κοινό, θα παρέχουν συμβουλευτική προληπτικής αγωγής, θεραπευτικής άσκησης και αποκατάστασης και σχετικές πληροφορίες στους πολίτες για το τι πρέπει να προσέχουν για να προστατεύσουν την υγεία τους.

Η παρουσία του κοινού με την ισχύ όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων θα δώσει ώθηση στον σύλλογο να καθιερώσει την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς ως μια γιορτή υγείας των πολιτών της Κομοτηνής και της Ροδόπης.

Μοιράσου το άρθρο: