Περίπτερο ενημερωτικό για τον τουρισμό, αλλά και για τα τοπικά προϊόντα της περιοχής θα λειτουργήσει στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, το Επιμελητήριο του Νομού.

Αυτό αποκάλυψε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης, Στέλιος Μωραΐτης, με αφορμή την διοργάνωση της δεύτερης έκθεσης τοπικών προϊόντων.
Η φετινή έκθεση θα διεξαχθεί από τη 1έως 4 Σεπτεμβρίου στο γήπεδο του ΑΟΞ στην Ξάνθη και θα είναι ενταγμένη στο πλαίσιο των Γιορτών παλιάς πόλης!
Σύμφωνα με τον κ. Μωραΐτη, 860 κωδικοί προϊόντων έχουν χαρτογραφηθεί αυτά τα δύο τελευταία χρόνια και αυτά αποτελούν το τοπικό μας πλούτο, ο οποίος θα γίνει η ταυτότητα και το brand name της Ξάνθης.
Στην έκθεση θα συμμετέχουν περίπου 60 με 80 επιχειρήσεις και η στόχευση είναι η αλληλογνωριμία των επιχειρηματιών και αλληλοεπίδρασή μεταξύ τους, προκειμένου να δημιουργηθεί μια μεγάλη δομή, μια μεγάλη Συνέργεια, ικανή να δώσει την ποσότητα των προϊόντων που απαιτεί η αγορά του εξωτερικού και του εσωτερικού.
Εφ’ όσον το αγοραστικό κοινό γνωρίσει τα τοπικά προϊόντα, θα απαιτεί να τα βρίσκει στα σημεία αγοράς. Είναι σημαντικό πως προϊόντα της Ξάνθης έχουν μπει σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, μετά την περσινή διοργάνωση.
Είναι επίσης σημαντικό που τα Ξενοδοχεία της Ξάνθης έχουν στήσει μια μικρή προβολή προϊόντων και ενημερώνονται οι επισκέπτες για τον πλούτο της περιοχής.
Κλείνοντας την τοποθέτησή του στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο κ. Μωραΐτης, κάλεσε τους επιχειρηματίες της ΑΜ-Θ να σπεύσουν να δηλώσουν συμμετοχή στην έκθεση, καθώς πάνω από 100.000 επισκέπτες θα βρεθούν εκείνη την περίοδο στην Ξάνθη, για τις γιορτές παλιάς πόλης. Οι τιμές είναι προσιτές, ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν και τη δυνατότητα πώλησης.

Το ηχητικό της συνέντευξης του κ. Μωραΐτη στην ΕΡΤ Κομοτηνής
https://drive.google.com/open?id=1tYME8m40vYdx9XSZeh6XcadEBSikHRul

Μοιράσου το άρθρο: