“Πετάει” η Ροδόπη στις ψηφιακές τάξεις στη Δημοτική Εκπαίδευση

Ξεπέρασαν τον αριθμό των 1.500 οι ψηφιακές τάξεις στη Ροδόπη, με την συμμετοχή 700 Εκπαιδευτικών και 4.000 μαθητών, σε ότι αφορά την Δημοτική Εκπαίδευση.

Αυτό σαφέστατα καταδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον των Εκπαιδευτικών της Δημόσιας Εκπαίδευσης, στο να παραμείνουν σε επαφή με τους μαθητές τους και να διδαχθούν, μέσω των νέων τεχνολογιών, το μεγαλύτερο κομμάτι της διδακτέας ύλης, αυτές τις δύσκολες συνθήκες.
Με περισσή περιφάνεια μίλησε για την προσπάθεια των Εκπαιδευτικών και των μαθητών, σχεδόν με πολύ γρήγορο τρόπο–σχεδόν «βίαιο»- στην εναρμόνιση με τους νέους τρόπους διδασκαλίας της ασύγχρονης εκπαίδευσης-σ.σ της εκπαίδευσης δηλαδή που δεν είναι ο μαθητής στο σχολείο- και που ο μαθητής παρακολουθεί μαθήματα που ανεβάζει ο δάσκαλος και για τα οποία έχει προετοιμασθεί επίπονα…Εξοικειώθηκαν «βιαίως» και οι Δάσκαλοι σε αυτόν τον τύπο παράδοσης μαθήματος, μέσω της ασύγχρονης εκπαίδευσης και της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών.
Σε ότι αφορά την σύγχρονη εκπαίδευση, είναι αυτή η μέθοδος που είναι ο Δάσκαλος σε διαδραστική σχέση με τον μαθητή του, -όπως με το σχολείο-, τον παρατηρεί, διατυπώνει απορίες ο μαθητής.
Το υπουργείο επιθυμεί στην παρούσα φάση να γίνεται ένας πού καλός συνδυασμός της Σύγχρονης και της Ασύγχρονης Εκπαίδευσης.
Στο όλο αυτό εγχείρημα δεν θα μπορούσε να λείπει η συμβολή της ΕΡΤ και συγκεκριμένα της ΕΡΤ 2, όπου έγινε μια νέα επανεκκίνηση της αγαπημένης πάλαι ποτέ Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης, σε νέα δεδομένα φυσικά και με άξονα κυρίως κάποια επαναληπτικά μαθήματα.
Από την ερχόμενη Δευτέρα βάσει ενός νέου συνδέσμου θα ξεκινήσει και η Σύγχρονη Εκπαίδευση, για τα Δημοτικά Σχολεία της Ροδόπης, ενώ αναμένεται να εισαχθούν στην Ασύγχρονη Εκπαίδευση και στα Νηπιαγωγεία.
Για εκείνους τους μαθητές ωστόσο, που βρίσκονται σε απομακρυσμένα μέρη και δεν υπάρχουν υπολογιστές, εκεί οι Εκπαιδευτικοί επικοινωνούν μέσω κλειστών φακέλων με τους μαθητές τους –σ.σ. εργασίες, κ.α.- τις οποίες παραδίδουν στους γονείς.
Για άλλους λύση είναι και το σταθερό τηλέφωνο, που είναι πολύ δύσκολο, αλλά καλύτερο από το τίποτα.
Τις επόμενες μέρες για εκείνους τους Εκπαιδευτικούς που χρειάζονται γνώσεις για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών θα γίνουν σεμινάρια.
Ακούστε την συνέντευξη του κ. Κωνσταντινίδη στην ΕΡΤ Κομοτηνής.

https://drive.google.com/open?id=14dUg8smiHl30CN6G-lzKU4a6M8F32xqp

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος