«Τα φαινόμενα ήταν πολύ άσχημα. Η καταστροφή είναι ολική. Δεν υπάρχει περίπτωση αυτό το βαμβάκι πια να δώσει καρπό και να πάρουν παραγωγή.» δηλώνει στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο κος Πέτρος Παναγιώτου, αγρότης-συνδικαλιστής.

Ο κος Πέτρος Παναγιώτου, αγρότης-συνδικαλιστής

Μαζί με άλλους αγρότες της περιοχής επισκέφτηκαν την περιφέρεια, τους βουλευτές του Νομού και τους είδαν όλους να  ανταποκρίνονται και να στέκονται στο πλευρό τους. «Ενεργοποιήθηκαν όλοι, ήρθε ο ΕΛΓΑ και περιμένουμε τώρα την έκθεση του. Πιστεύω ότι η ασφάλεια των αγροτών, ο ΕΛΓΑ, που πληρώνεται από τους αγρότες , να ανταποκριθεί σωστά.» δηλώνει προσθέτοντας πως «δεν φτάνει μόνο η συνδρομή- αποζημίωση του ΕΛΓΑ κάτι περισσότερο πρέπει να γίνει.”

Στο αγρόκτημα των Αγίων Θεοδώρων η έκταση που ζημιώθηκε ξεπερνά τα 33.000 στρέμματα. «Η ζημιά επεκτάθηκε μέχρι το Νέο Σιδηροχώρι, την Νέα Αδριάνη και έφτασε μέχρι κάτω στην θάλασσα.» Στη περιοχή του όπως λέει καλλιεργούνται βαμβάκια, 14.000 στρέμματα. Ζαχαρότευτλα και αμπέλια. «Τόσα χρόνια αγρότης δεν έχω δει τέτοια καιρικά φαινόμενα» λέει ξανά μην μπορώντας να πιστέψει το μέγεθος της καταστροφής.
Φώτο: Ο κος Πέτρος Παναγιώτου ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: