Σχετικά πιο ήπιο ήταν το πέρασμα που έκανε το κύμα κακοκαιρίας από τη Ροδόπη και τη Θράκη, το οποίο μας εισήγαγε στο Φθινόπωρο!

Κι ενώ το βάρος της προσοχής των αρμοδίων είχε αρχικά δοθεί στην πόλη της Κομοτηνής, καθώς οι ενδείξεις έδειχναν και 80 χιλιοστά βροχής, ευτυχώς δεν επαληθεύτηκαν. Η Βροχή ήλθε μετά τις 2 το μεσημέρι και συνοδευόταν από ισχυρούς κατά τόπους ανέμους, σε σημείο που να μην υπάρχει ορατότητα σε κάποια σημεία, όπως στο Ροδίτη, με τους κάδους να χορεύουν στους δρόμους. Ωστόσο, δεν ήταν τόσο σφοδρό όπως το αναμέναμε. Επιβεβαιώνει όμως σίγουρα και τον καλό καθαρισμό των αγωγών ομβρίων υδάτων και των φρεατίων από το Δήμο Κομοτηνής, που προηγήθηκαν. Πολλά μηχανήματα ήταν επι ποδός για να επέμβουν αν χρειαστεί.

Στον Ίασμο όμως από τις 11:30 π.μ. άρχισε το ρέμα κοντά στο Αρνεμούσι να κατεβάζει νερά και φερτά υλικά, σε σημείο που να γεμίσει με νερά η πλατεία και κάποιοι δρόμοι, ωστόσο, δεν ήταν της σφοδρότητας που έζησαν οι κάτοικοι στις 10 Ιούλη.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε 4-5 κλήσεις για απάντληση υδάτων σε υπόγεια και σε δύο επιχειρήσεις. Νερό στα σπίτια δεν μπήκε.
Ο Δήμαρχος Ιάσμου Μουμίν Οντέρ, έδωσε εντολή(σ.σ. μάλιστα σήμερα εκείνη την ώρα συνεδρίαζε και το Δημοτικό Συμβούλιο) να ξεκινήσουν δουλειά οι εκσκαφείς του Δήμου, στο σημείο του αγωγού στο Αρνεμούσι, που η διατομή είναι πολύ μικρή και τελικά διοχετεύει τα νερά στους δρόμους, αντί υπόγεια. Αμέσως ο εκσκαφέας καθάρισε το σημείο από τα φερτά υλικά και αφαίρεσε μια κατασκευή που υπήρχε για την ελεύθερη ροή των υδάτων. Ο εσκαφέας προς το παρόν, παραμένει στο σημείο δράσης του, για παν ενδεχόμενο. Άμεσος ήταν και ο καθαρισμός των δρόμων του Ιάσμου και της κεντρικής οδού Κωνσταντινουπόλεως.

Ο Δήμος έστειλε και μηχάνημα να καθαρίσει τις πέτρες από τις κατολισθήσεις στην κατεύθυνση -προς Ίασμο από Πολύανθο και το αντίθετο-της παλιάς τσιμεντένιας γέφυρας, απ’ όπου διεξάγεται η κυκλοφορία, εδώ και δύο χρόνια, λόγω της πτώσης της καινούργιας γέφυρας.Τις επόμενες μέρες ο Δήμαρχος θα εξετάσει με όλους τους αρμοδίους την παρέμβαση που πρέπει να γίνει στο σημείο, προκειμένου οι κάτοικοι να πάψουν να πανικοβάλλονται με την παραμικρή βροχόπτωση.
Στο δήμο Μαρώνειας-Σαππών σημειώθηκαν κάποιες πτώσεις δέντρων.
Αξίζει να σημειωθεί πως το γεγονός πως στο μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι πολίτες στα προσωπικά τους ιστολόγια ή Instagram στο τέλος της ανάρτησής τους έβαζαν και τον σύνδεσμο cppamth.gov.gr, της Δ/νσης πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, με το # οπότε οι αρμόδιοι της Δ/νσης μπορούσαν να έχουν άμεσα την εικόνα του τι συμβαίνει σε όλη Ρoδόπη, προκειμένου να επέμβουν άμεσα, όπου αυτό χρειαζόταν.
Το κύμα πλέον έφυγε και μετακινήθηκε στα βόρεια .

Μοιράσου το άρθρο: