«Τηρούμε απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα ατομικής και κατ’ επέκταση κοινωνικής προστασίας. Μένουμε ασφαλείς!» επισημαίνει ξανά και ξανά, κάθε φορά που του δίνεται η ευκαιρία ο κος Αλέξης Πολίτης, πνευμονολόγος (της αισιόδοξης Σχολής, όπως λέει χαριτολογώντας) και σπεύδει να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου μετά τα συνεχόμενα επιβεβαιωμένα περιστατικά κορονοϊου στην Καβάλα.

«Το μήνυμα είναι σαφές, πρέπει να το επαναλαμβάνουμε συνεχώς, όσο κι αν γινόμαστε πιεστικοί, γραφικοί, κουραστικοί για κάποιους, και είναι ένα: Πρέπει να τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας,όταν αυτό γίνει από όλους, τότε προστατεύουμε και το κοινωνικό σύνολο.» δηλώνει μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες».

Αναφερόμενος στα περιστατικά που επιβεβαιώνονται στην Καβάλα τις τελευταίες μέρες ο κος Πολίτης σχολιάζει: «Άνοιξαν τα σύνορα, ήρθαν οι τουρίστες, όχι τόσοι όσοι ήρθαν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά ήρθαν από τα Βαλκάνια κυρίως. Βλέπαμε όλες τις προηγούμενες εβδομάδες τι γίνεται στα Βαλκάνια με αποτέλεσμα να υπάρχει μια διασπορά του κορωνοϊου στην Καβάλα, στην Κοινότητα της Καβάλας με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα.»

Σύμφωνα με τον κ. Πολίτη τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι ντόπιοι συμπολίτες μας. Όπως τονίζει «Υποτιμήσαμε τον συγκεκριμένο ιό διότι τα πήγαμε πάρα πολύ καλά σε πρώτη φάση.», προσθέτοντας «Ελπίζω ο κόσμος πλέον να κατάλαβε τι σημαίνει κορονοϊός. Ο Κορονοϊός είναι ένας πάρα πάρα πολύ δυνατός αντίπαλος που δεν πεθαίνει στους 40ο βαθμούς Κελσίου του Ιουλίου. Απειλεί τις ζωές μας, όλον τον κοινωνικό ιστό, σε όλες τις εκφάνσεις του. Σαφώς έχουν κουράσει τα μέτρα, σε κανέναν δεν αρέσει να κυκλοφορεί με τη μάσκα στο πρόσωπο μ’ αυτή τη ζέστη ή να πλένει τα χέρια του με αντισηπτικό. Αυτά που κάποτε ήταν αντικείμενο κοροϊδίας σε ελληνικές σειρές, τώρα θα πρέπει να γίνουν πράξη, τι να κάνουμε;» κατέληξε ζητώντας πιστή εφαρμογή των μέτρων προστασίας.

Φώτο: Ο κος Αλέξης Πολίτης σε πρόσφατο φωτογραφικό στιγμιότυπο με τον Υπουργό Άμυνας

Ρεπορτάζ-κείμενο:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: