Ποδηλατική πολιτιστική διαδρομή στο ιστορικό κέντρο της Κομοτηνής θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 18:00 με αφετηρία την Τσανάκλειο Σχολή με στόχο την ανάδειξη τόσο του πολιτιστικού πλούτου της πόλης, όσο και την σπουδαιότητα της χρήσης ποδηλάτου, ως μία μορφή πράσινης μετακίνησης. Την ίδια ώρα, οι Σπορίτες Ροδόπης, θα μοιράσουν στους συμμετέχοντες σπόρους παραδοσιακών ποικιλιών!

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής, τον Δήμο Κομοτηνής και τη ΔΚΕΠΠΑΚ στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2020.Παράλληλα, σε συνεργασία με τα Αστικά Κομοτηνής, έχουν τοποθετηθεί στα λεωφορεία Banners με την θεματική που επιλέχθηκε για το 2020 «Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους» και το σύνθημα «Μετακινήσου Ελεύθερα!», με στόχο να ενθαρρυνθούν οι πολίτες να κάνουν χρήση των ΜΜΜ αλλά και άλλων μορφών μεταφοράς, που δεν βλάπτουν το Φυσικό Περιβάλλον και την υγεία!

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» (ΕΕΚ) από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατά επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης και μεταφοράς στον αστικό ιστό και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής τους.

«Μπορούμε όλοι να συμβάλουμε στην αλλαγή των συνηθειών των πολιτών και κατ’ επέκταση στην αναβάθμιση της ποιότητας του περιβάλλοντος για τις παρούσες και τις μελλοντικές γενιές, μέσω της προώθησης και της ενθάρρυνσης του βαδίσματος και της ποδηλασίας, με αίσθημα ευθύνης, ατομικής και συλλογικής.» δηλώνουν οι διοργανωτές και επισημαίνουν ότι «Στην διάρκεια της πολιτιστικής διαδρομής, θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.»

Μοιράσου το άρθρο: