Ποδηλατική πολιτιστική διαδρομή στο ιστορικό κέντρο της Κομοτηνής θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής, ο Δήμος Κομοτηνής και η ΔΚΕΠΠΑΚ, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2020, με ώρα συνάντησης 18.00 (Τσανάκλειος Σχολή), με στόχο την ανάδειξη τόσο του πολιτιστικού πλούτου της πόλης, όσο και τη σπουδαιότητα της χρήσης ποδηλάτου, ως μίας μορφής «πράσινης» μετακίνησης. Την ίδια ώρα, οι Σπορίτες Ροδόπης, θα μοιράσουν στους συμμετέχοντες σπόρους παραδοσιακών ποικιλιών.

Παράλληλα, σε συνεργασία με τα Αστικά Κομοτηνής, έχουν τοποθετηθεί στα λεωφορεία μπάνερ με τη θεματική που επιλέχθηκε για το 2020, «Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους» και το σύνθημα «Μετακινήσου Ελεύθερα!», για να ενθαρρυνθούν οι πολίτες να κάνουν χρήση των ΜΜΜ αλλά και άλλων μορφών μεταφοράς που δε βλάπτουν το φυσικό περιβάλλον και την υγεία.

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων πρότυπων κινητικότητας και κατ΄επέκταση για τη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης και μεταφοράς στον αστικό ιστό και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής τους.

Μοιράσου το άρθρο: