Οριστικό τέλος σε 18 μήνες των υδρευτικών χρόνιων προβλημάτων στην Δημοτική Ενότητα Νέου Σιδηροχωρίου, με την υπογραφή της Σύμβασης με τον ανάδοχο, σήμερα στη ΔΕΥΑΚ!


Από κοινού υπέγραψαν ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ , Δημήτρης Καρασταύρου και ο ανάδοχος κ. Κωνσταντινίδης(σ.σ. ο οποίος θα εργασθεί και στο βιολογικό του Φαναρίου, στο κομμάτι του αποχετευτικού και των δικτύων).
Ένα χρόνιο πρόβλημα με την ποιότητα του νερού, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε Αρσενικό και την επάρκεια, λύνεται μόλις ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο έργο, για το οποίο δεχθήκαμε τόση κριτική, τι κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια για την Δημοτική Ενότητα του Νέου Σιδηροχωρίου. Παράλληλα αναβαθμίζονται όλα τα δίκτυα.
Μιλάμε για υδροδότηση με νερό της πόλης των οικισμών Αγίων Θεοδώρων, Μικρού και Μεγάλου Δουκάτου και όλων των οικισμών του πρώην Δήμου Νέου Σιδηροχωρίου.
Θα γίνουν δύο νέες γεωτρήσεις, οι οποίες θα τροφοδοτούν τον υδατόπυργο του Κοσμίου. Οι αγωγοί που θα τοποθετηθούν, για να καλύψουν όλους τους οικισμούς είναι μήκους 5 χλμ και ο προϋπολογισμός του έργου αγγίζει το 1 εκ ευρώ!
Το έργο είχε ξεκινήσει από το 2012, ωστόσο καθυστέρησε, λόγω ενστάσεων στις μελέτες.
Σε ότι αφορά τον βιολογικό του Φαναρίου, το θέμα βρίσκεται για έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο, ενώ αυτές τις μέρες θα προκηρυχθεί και η μονάδα.
Εξ άλλου ο κ. Καρασταύρου ερωτηθείς για την λυματολάσπη, ανέφερε πως αυτή τη στιγμή 2.000 στρέμματα στο νομό, λαμβάνουν την λυματολάσπη ως εδαφοβελτιωτικό!

Μοιράσου το άρθρο: