Δράσεις με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (ΕΕΚ) που ξεκίνησε ήδη και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου υλοποιεί για μια ακόμη φορά το Europe Direct Κομοτηνής με την πολιτιστική ποδηλατοβόλτα να ξεχωρίζει. Η ΕΕΚ είναι μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης προώθησης της βιώσιμης κινητικότητας.  

Η πολιτιστική ποδηλατοβόλτα είναι μια διαδρομή με ποδήλατο στους δρόμους της πόλης, καθώς το θέμα της ευρωπαϊκής εβδομάδας φέτος είναι «Πράσινη Μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους», με σύνθημα, «Μετακινήσου υπεύθυνα». Σύμφωνα με την υπεύθυνη του Europe Direct Κομοτηνής, Λουΐζα Σαλτσίδου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας προωθείται το μήνυμα της μετακίνησης των πολιτών με εναλλακτικούς τρόπους, δηλαδή, περπάτημα, ποδήλατο, κίνηση με ηλεκτρικά αυτοκίνητα ή με πατίνι. « Όλοι αυτοί οι τρόποι δεν επιβαρύνουν με ρύπους το περιβάλλον και μας βοηθάνε να δώσουμε και μια άλλη μορφή στο αστικό τοπίο», δήλωσε η κ. Σαλτσίδου  στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές ιστορίες», παρατηρώντας κι εκείνη χρόνο με τον χρόνο να ευαισθητοποιούνται όλο και περισσότεροι  πολίτες, αλλά και μεγάλη μερίδα νέων -που λειτουργούν πολλαπλασιαστικά ευαισθητοποιώντας και άλλους.

«Στόχος μας είναι δράσεις που έχουν μια ιδιαιτερότητα, πρωτοτυπία, είναι ελκυστικές για το σύνολο των πολιτών και συνδυάζουμε πάντα την ενημέρωση με πιο ακτιβιστικές δράσεις. Με τη συμμετοχή των πολιτών για φέτος να γίνεται με περιορισμένο αριθμό λόγω της Covid-19», σημειώνει η κ. Σαλτσίδου, κρίνοντας πως είναι σημαντική και η ενημέρωση που γίνεται μέσω των κοινωνικών μέσων, λόγω της μεγαλύτερης απήχησής τους.

Το ραντεβού δίνεται τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου έξω από την Τσανάκλειο. Για όλους όσους δεν έχουν δικά τους ποδήλατα θα διατίθενται ποδήλατα του δήμου. Η δράση υλοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής και με τη συμμετοχή των Συλλόγων των Φιλοτεχνών, των Σαρακατσάνων, των Ορειβατών, αλλά και τη στήριξη των Αστικών της Κομοτηνής.

ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: