Υπογράφηκε σήμερα μεταξύ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και της αναδόχου σύμπραξης, η σύμβαση από την οποία θα προκύψει η μελέτη για την κατασκευή της Πολυλειτουργικής Εγκατάστασης άθλησης και Εκπαίδευσης του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής.

Το έργο έχει προϋπολογισμό δημοπράτησης 1.699.050 ευρώ και σύμβασης 385.020 ευρώ και ο χρόνος εκπόνησης του συνόλου του μελετητικού έργου είναι 305 ημέρες. Στην υπογραφή της Σύμβασης με την ανάδοχο σύμπραξη ήταν παρόντες, ο πρύτανης, Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, οι αντιπρυτάνεις, Φώτης Μάρης και Μαρία Μιχαλοπούλου, η Κοσμήτορας της ΣΕΦΑΑ, Ελένη Δούδα και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων του Δ.Π.Θ., Λιάνα Βατσιτσή.

Ο πολυχώρος άθλησης και εκπαίδευσης προορίζεται για να καλύψει τις σύνθετες δράσεις εκπαίδευσης και άθλησης οι οποίες περιλαμβάνονται στα προγράμματα σπουδών, στις ερευνητικές δραστηριότητες και στις δράσεις διασύνδεσης και προσφοράς της ΣΕΦΑΑ ΔΠΘ και του Πανεπιστημίου προς στους πολίτες της Θράκης.
Το συνολικό εμβαδόν του πρότυπου αυτού κτιρίου ανέρχεται σε 3.550 τ.μ. και του περιβάλλοντα χώρου σε 10.500 τ.μ., ο οποίος θα διαμορφωθεί ώστε να έχει λειτουργική διασύνδεση με τις υπάρχουσες υποδομές εκπαίδευσης και άθλησης, με τους χώρους στάθμευσης, κατάλληλο φωτισμό, διαδρόμους κίνησης, οδούς πρόσβασης, χώρους αθλητικών δραστηριοτήτων και γήπεδα αθλημάτων όπως τένις, μπάσκετ κλπ.
Πρόκειται για ένα πολυδιάστατο έργο που θα εξυπηρετεί Αθλήματα Αθλοπαιδιών, Αθλήματα Γυμναστικής και Αθλήματα Κλειστού Στίβου. Επιπλέον, θα διαθέτει κερκίδες υποδοχής περιορισμένου αριθμού θεατών (περίπου 500), όλες τις απαραίτητες εξυπηρετήσεις αθλουμένων, όπως και σειρά βασικών εξυπηρετήσεων κοινού καθώς προβλέπεται να είναι αποτελέσει έναν ζωντανό οργανισμό, ανοικτό στους φοιτητές του ΔΠΘ αλλά και στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής.

 

Μοιράσου το άρθρο: