Πρωτοβουλία Δ Χαρίτου για επικαιροποίηση του ΟΧΙ στον Χρυσό της κοινωνίας της Ροδόπης

Άμεσα αναλαμβάνει πρωτοβουλία δράσης ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, Δημήτρης Χαρίτου, για την επικαιροποίησή του πολιτικού ΌΧΙ της τοπικής κοινωνίας της Ροδόπης για την εξόρυξη Χρυσού.
Στην πρωτοβουλία του αυτή ο κ. Χαρίτου, σύμφωνα με όσα τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, θα καλέσει και τους άλλους δύο Βουλευτές της ΝΔ, Ευριπίδη Στυλιανίδη και του ΚΙΝΑΛ, Αχμέτ Ιλχάν. Φυσικά και θα καλέσει και τους φορείς και τις συλλογικότητες της Ροδόπης, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, προκειμένου να σταλεί για ακόμη μια φορά ένα ξεκάθαρο μήνυμα, πως η Ροδόπη, επιθυμεί την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, στον πρωτογενή τομέα, στον τουρισμό, στις επενδύσεις που προάγουν την βιώσιμη ανάπτυξη, όπως η Φαρματέν και όχι σε αυτές που καταστρέφουν τους πόρους της Ζωής: Το Νερό, το περιβάλλον, τη Ζωή, τα τρόφιμα, τις καλλιέργειες!
Όπως τόνισε ο κ. Χαρίτου, η πρωτοβουλία αυτή θα αφορά και τον γειτονικό νομό Έβρου, με τους Βουλευτές, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους φορείς, αλλά και ολόκληρη την περιφέρεια ΑΜ-Θ.
“Δεν καταλαβαίνω, γιατί θέλουν ενώ ξέρουν ποια είναι η στάση της τοπικής κοινωνίας, η οποία έχει αποτυπωθεί τα τελευταία 20 χρόνια σε Δημοτικά, Νομαρχιακά και Περιφερειακά Συμβούλια και είναι ένα καθαρότατο Πολιτικό ΟΧΙ. Δεν θα τους ωφελήσει αυτή η σύγκρουση με την κοινωνία και θέλω να θυμίσω και την επιτακτική απόφαση και της κυβέρνησης ΣΑμαρά για το Χρυσό στη Θράκη, η οποία υπό την πίεση της τοπικής κοινωνίας δεν προχώρησε”.
Εξαγγελίες Μητσοτάκη: “Ακύρωσε ψηφισμένες ρυθμίσεις”
Εξ άλλου αναφερόμενος στις εξαγγελίες Μητσοτάκη, υπογράμμισε πως δεν ανταποκρίθηκε στο κύμα υψηλών προσδοκιών που καλλιέργησε κατά την προεκλογική περίοδο.
Υποστήριξε «πως τρώει από τα έτοιμα» και την σταθεροποιητική δουλειά της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, για την οποία κατέρρευσε όλη η κινδυνολογία και η καταστροφολογία της προεκλογικής περιόδου.
«Όλα αυτά που εξήγγειλε ήταν μέτρα ψηφισμένα της προηγούμενης Κυβέρνησης. Κάποια δε από αυτά τα ακύρωσε, ακύρωσε ήδη ψηφισμένες ρυθμίσεις που θα ανακούφιζαν την Μεσαία Τάξη. Το μόνο που είναι ένα μέτρο πολύ καλό και ανακουφιστικό για την Μεσαία Τάξη είναι η διατήρηση του αφορολόγητου στα 10.000 ευρώ και η μείωση του συντελεστή στο 9% από το 22%», υποστήριξε ο κ. Χαρίτου.
Συναντήσεις με Δημάρχους
Σε ότι αφορά την δράση του κ. Χαρίτου για το επόμενο χρονικό διάστημα θα συνεχίσει τις περιοδείες του στους Δήμους της Ροδόπης και θα έχει επαφές με τις νέες διοικήσεις.
Αύριο Τρίτη θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Μαρωνείας-Σαππών Ντίνο Χαριτόπουλο, όπου θα συζητηθεί και το θέμα του Χρυσού.
Ο κ. Χαρίτου επίσης υπογράμμισε πως παρακολουθεί στενά το θέμα των αποζημιώσεων των Αγροτών(Βαμβακοπαραγωγών-Καπνοπαραγωγών) από την Χαλαζόπτωση της 10η Ιούλη και θα πιέσει για τις έγκαιρες και δίκαιες αποζημιώσεις. Πάντως την αύξηση της ΔΕΗ κατά 10% θα την νιώσουν τα νοικοκυριά και ιδιαίτερα οι Αγρότες, για τους οποίους ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε τίποτα. «Δεν ακούσαμε παρά μόνο επενδύσεις, επενδύσεις, με κάθε τρόπο, με κάθε κόστος και πάρτε ότι μπορείτε, όπως και τον Χρυσό μπιρ παρά. Τα κέρδη θα τα εισπράξει όλα η ΕΛ Ντοράντο, θα ανοίξουν θέσεις εργασίας με ημερομηνία λήξης, ενώ η κοινωνία θα έχει να διαχειρισθεί τα τοξικά απόβλητα από το Κυάνιο, τις πληγές και το στίγμα ως περιοχή με αυτό το πρόβλημα».
Ένα θέμα που επίσης εστιάζει το ενδιαφέρον του και θα τοπαρακολουθεί στενά ο κ. Χαρίτου είναι και η Γέφυρα του Κομψάτου στον Δήμο Ιάσμου, που στις 7 Σεπτεμβρίου έκλεισε 2 χρόνια να είναι ακόμα πεσμένη, ενώ οι χρηματοδοτήσεις είχαν δοθεί από την πρώτη στιγμή.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στη ΒΑσιλική Μαχαίρα
https://drive.google.com/open?id=1K44nIa0knyrGGji9i5sxoFfbS7rfj4fO

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος