Το πεζοδρόμιο εμπρός από το κατάστημά του χωρά μόλις την διέλευση ενός πεζού. Αν ανταμώσουν δύο άτομα, θα πρέπει ο ένας να κατέβει για να περάσει ο άλλος. Έτσι, εκείνος είναι αναγκασμένος να πουλά από το παράθυρο, καθώς δεν μπορεί να τοποθετήσει τραπεζό καθίσματα της επιχείρησής του έξω από το μικρό ψητοπωλείο που λειτουργεί όπως η μετα covid εποχή επιβάλει.

Ο κος Μουσταφά Χαλήλ, διαθέτει ψητοπωλείο στην Κομοτηνή. «Χωρίς τραπέζια εντός του καταστήματος, καθώς το κατάστημά μου είναι μόλις 25 τμ και δεν βάζουμε πελάτη είμαι αναγκασμένος να εξυπηρετώ τους πελάτες από το παράθυρο και την πόρτα.» δηλώνει ο ίδιος και δείχνει παράθυρο και πόρτα που παραμένουν μονίμως ανοιχτά, όσες ώρες το ψητοπωλείο λειτουργεί.

Σύμφωνα με τον έμπειρο επαγγελματία η κατανάλωση έχει μειωθεί  τουλάχιστον  κατά 50%. «Ο κόσμος ακόμη φοβάται για να αγοράσει κάτι από έξω.» δηλώνει και προσθέτει «Αν μείνουμε έτσι, λίγο δύσκολο να αντέξουμε. Πάρα πολύ δύσκολο. Εδώ και δύο μήνες δεν δουλεύαμε και τώρα δεν μπορούμε να βρούμε τους πελάτες μας» σημειώνει μην κρύβοντας την αγωνία του.

Δυσοίωνες και οι προβλέψεις που κάνει για τους συναδέλφους του στο χώρο της εστίασης και των ψητοπωλείων, όμοιων με το δικό του. «Βλέπω πως όσοι έχουν χώρο έξω θα δουλέψουν καλά. Όσοι δεν έχουν χώρο θα δυσκολευτούν πολύ, αν θα αντέξουν να παραμείνουν ανοιχτοί θα είναι μεγάλο κατόρθωμα.» λέει και σπεύδει να εξυπηρετήσει έναν πελάτη που ετοιμάζεται να δώσει παραγγελία, από το παράθυρο…
Φώτο: Μουσταφά Xαλήλ, ψητοπώλης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες-βίντεο:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: