«Μηδέν οι αφίξεις στην Ξάνθη, υποτονική η κίνηση στην αγορά, το ηλεκτρικό ρεύμα κόβεται από τις εταιρείες στους επιχειρηματίες, η «στοχοποίηση» της Ξάνθης για τα κρούσματα κορονοΪού», όλα αυτά έχουν βυθίσει σε απόγνωση τους επαγγελματίες της περιοχής, που βλέπουν εδώ και 4, 5 μήνες ανύπαρκτα έσοδα.

«Όλα αυτά τα θέσαμε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Ξάνθης, με πρωτοβουλία του προέδρου, Στέλιου Μωραΐτη, όπου συμμετείχαν όλοι οι τοπικοί Βουλευτές, Αυτοδιοικητικοί και παραγωγικοί φορείς. Αποφασίσαμε να ζητήσουμε ραντεβού από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και να του ζητήσουμε την έμπρακτη στήριξή του στις επιχειρήσεις της Ξάνθης. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει ΤΩΡΑ, γιατί σε δύο μήνες η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη», τόνισε ο κ. Μωραΐτης στην ΕΡΤ Κομοτηνής.
Επι πλέον ο κ. Μωραΐτης ανέφερε πως θα τεθεί μετ’ επιτάσεως στον πρωθυπουργό και το θέμα της απόδοσης των 220 εκ ευρώ, του 12%-επιδότηση του κόστους εργασίας του ΟΑΕΔ, 12% για Θράκη, 4% για Δράμα, Καβάλα-.
«Τώρα είναι η στιγμή να βρεθεί μια φόρμουλα τακτοποίησης του θέματος αυτού μετά και την νομική κάλυψη από τα δικαστήρια. Ειδάλλως θα αναγκασθούμε να προσφύγουμε σε αγωγές και εκεί να αναγκασθεί το κράτος να δώσει πολλά περισσότερα», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Μωραΐτης.
ΑΞίζει να σημειωθεί πως σε πρόσφατη σύσκεψη της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, αποφασίσθηκε η στήριξη των επιχειρήσεων με ειδική πρόνοια για την Ξάνθη, από πόρους του ΕΣΠΑ της τάξης των 25 με 30 εκ ευρώ.

Μοιράσου το άρθρο: