Σημαντική ήταν η προσέλευση των πολιτών στις δωρεάν δειγματοληψίες, που ξεκίνησαν σήμερα και θα συνεχιστούν και αύριο με αποτέλεσμα να εξαντληθούν πολύ γρήγορα τα 100 πρώτα τεστ.

 

Οι δειγματοληψίες πραγματοποιούνται από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας. Ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημίας και τις επιδημιολογικές ανάγκες στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, οι δειγματοληψίες θα συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα σε μέρη και ώρες που θα ανακοινωθούν. Η ευλαβική τήρηση όλων των μέτρων ατομικής και κατ’ επέκταση κοινωνικής προστασίας, ωστόσο, θα κρίνει τη «μάχη», που καλείται να δώσει η Ροδόπη με τον κορονοϊο ως περιοχή πλέον «αυξημένου κινδύνου». «Χωρίς χαλάρωση, χωρίς απαξίωση και έχοντας πάντα στη σκέψη τους, ότι μόνο έτσι διασφαλίζεται η ατομική και δημόσια υγεία,» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Ροδόπης. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα πρέπει να δοθεί στις ευπαθείς ομάδες και στους ηλικιωμένους. «Θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να μειώσουν δραστικά τις κοινωνικές επαφές τους.» τονίζουν οι ειδικοί.

Κρίσιμος παράγοντας η συμπεριφορά των νέων καθώς, όπως διεφάνη στα τελευταία 200 κρούσματα η ηλικία κάτω των 24 ετών είναι αυτή που κυριαρχεί. «Να επιδείξουν σοβαρότητα και υπευθυνότητα, μειώνοντας τις κοινωνικές τους επαφές, και προστατεύοντας με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο τους εαυτούς τους, αλλά και τους γονείς και τους ηλικιωμένους συγγενείς τους, και να μην ξεχνούν ότι κανείς δεν είναι άτρωτος.» τονίζουν οι υπεύθυνοι στο Νοσοκομείο Κομοτηνής υπενθυμίζοντας ότι, ο νέος κορονοϊός δεν κάνει διακρίσεις.

Μοιράσου το άρθρο: