«Το αποτέλεσμα δικαιώνει την προσπάθεια μας. Χαμένοι αγώνες, είναι αυτοί που δεν δίνονται.» αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, ο κος Αντώνης Γραβάνης με αφορμή την κατάθεση στην Βουλή του Νομοσχεδίου για τις μικροπιστώσεις με το οποίο δίνεται η δυνατότητα σε πολύ μικρές επιχειρήσεις να συνάψουν δάνεια έως 25.000 ευρώ που θα χορηγούνται χωρίς προσημείωση.

«Το 2017 είχαμε τονίσει πρώτη φορά, ως συνδυασμός Συμφωνία Ανασυγκρότησης για το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, την ανάγκη δημιουργίας μηχανισμού μικροπιστώσεων, ώστε να ξεπεραστεί ο σκόπελος των τραπεζών για τις μικρές επιχειρήσεις και να ενισχυθεί η ρευστότητα.» αναφέρει ο κος Γραβάνης και σημειώνει ότι «σε δύο συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, είχα αναλύσει την συγκεκριμένη πρόταση ως μοναδική διέξοδο των επιχειρήσεων στην χρηματοδότηση, λόγω της διστακτικότητας των τραπεζών.»

Για να καταλήξει λέγοντας ότι: «Είναι επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας του μηχανισμού για παροχή μικροπιστώσεων έως 25.000 ευρώ στις επιχειρήσεις, χωρίς τραπεζικά κριτήρια, άμεσα, ώστε να δοθεί ανάσα ρευστότητας.Συνεχίζουμε με επιμονή και υπομονή.»

Μοιράσου το άρθρο: