Ο Στάθης Γκεβρέκης είναι πρόεδρος του Παραρτήματος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στην Ροδόπη. Με τους συνεργάτες του δίνει ιδιαίτερη σημασία στα σεμινάρια βασικής υποστήριξης ζωής για πολίτες. Πρόκειται, όπως είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες», για μια προσπάθεια που κάνει η ομάδα ώστε να εκπαιδευτούν όσο το δυνατόν περισσότεροι στην εκμάθηση Πρώτων Βοηθειών και να ξέρουν πώς θα αντιμετωπίσουν ένα περιστατικό, που μπορεί να τους τύχει είτε μέσα στο σπίτι, στη δουλειά, είτε έξω στο δρόμο.

Ο Στάθης Γκεβρέκης είναι πρόεδρος του Παραρτήματος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στην Ροδόπη.
Στιγμιότυπο από το τελευταίο σεμινάριο της Ομάδας

Ο κος Γκεβρέκης μιλώντας πάντα  με αγάπη για τον άνθρωπο σημείωσε ότι στατιστικά οι έρευνες λένε ότι δύο με τρεις φορές στη διάρκεια της ζωής μας θα βρεθούμε σε ένα περιστατικό όπου θα πρέπει να δώσουμε Πρώτες Βοήθειες. «Άρα, φανταστείτε ότι στις τρεις φορές οι δύο σίγουρα θα είναι σε ένα οικογενειακό μας περιβάλλον, σε κάποιον γνωστό μας. Είναι το πιο σημαντικό που μπορούμε να κάνουμε.» τόνισε βέβαιος για την χρησιμότητά τους.
Γνωρίζουν οι κάτοικοι της περιοχής μας να προσφέρουν Πρώτες Βοήθειες, ακόμη και τα πολύ βασικά αν χρειαστεί; Ρωτήσαμε τον κο Γκεβρέκη «Όσο θα έπρεπε όχι δεν γνωρίζουν» απάντησε προσθέτοντας «Βέβαια, με την προσπάθεια που κάνουμε βελτιώνουμε τα ποσοστά και μαθαίνει ο κόσμος».
Όπως και άλλοι στο χώρο της υγείας, της εκπαίδευσης, του εθελοντισμού, έτσι και εκείνος προσθέτει ότι: «Το κακό είναι ότι στα σχολεία δεν γίνονται αυτού του είδους οι εκπαιδεύσεις. Δεν ξεκινάει από τα μικρά χρόνια ο άλλος να γνωρίζει τις Πρώτες Βοήθειες κι αυτό με τις ανακοινώσεις που γίνονται λένε ότι θα διορθωθεί κι ελπίζουμε προς το καλύτερο. Πάντα τα βλέπουμε θετικά τα πράγματα.» ανέφερε ο ακούραστος πρόεδρος προσθέτοντας ότι: «Είναι πολύ σημαντικά τα σεμινάρια που πραγματοποιεί η Ομάδα γιατί μαθαίνει κανείς πώς θα πρέπει να ανταποκρίνεται σε όλες τις περιπτώσεις, πνιγμός, ανακοπή κ.α. Ό,τι περιστατικό και να μας τύχει, μαθαίνουμε έναν αλγόριθμο κι αυτόν ακολουθούμε.»
Προτρέποντας να δηλώσουν συμμετοχή στα επόμενα σεμινάρια και να αφιερώσουν πέντε ώρες από τον ελεύθερό τους χρόνο. «Όλοι θα βρουν τον χρόνο κι αυτό που θα πάρουν θα τους κάνει να νιώθουν πιο σίγουροι οι ίδιοι και έτοιμοι να βοηθήσουν όποτε χρειαστεί.»

Φώτο:Στάθης Γκεβρέκης με την ομάδα εκμάθησης σε ένα από τα πολλά σεμινάρια του Παραρτήματος ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: