Τα παράπονα πολλών παραγωγών, οι οποίοι δεν μπορούν να προμηθευτούν καινούργια άδεια για τις λαϊκές αγορές κατέγραψε ο περιφερειακός σύμβουλος Τζιχάν Ιμάμογλου στην επερώτηση που κατέθεσε στο Π/Σ, δηλώντας ωστόσο στην ΕΡΤ Κομοτηνής μη ικανοποιημένος από την απάντηση που έλαβε από τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη, ότι δηλαδή: Η μη ολοκλήρωσή του ΟΠΣΑΑ δεν επιτρέπει να δοθούν νέες άδειες λαϊκών αγορών.

Ο περιφερειακός σύμβουλος Τζιχάν Ιμάμογλου

Ωστόσο, ο κος Ιμάμογλου υποστηρίζει πως: «Υπάρχει λύση» κι εξηγεί ότι: «Μπορούν να δοθούν και νέες άδειες λαϊκών αγορών , αλλά και να δημιουργηθούν νέες λαϊκές αγορές. Λύση υπάρχει, η συνεργασία της διοικήσεως της περιφέρειας με την κεντρική διοίκηση γνωστή και θεμιτή. Επομένως, ποιες ήταν οι παρεμβάσεις που έγιναν προς αυτή την κατεύθυση;» αναρωτιέται ο νεαρός Περιφερειακός Σύμβουλος.

Μάλιστα, μιλώντας με παραδείγματα αναφέρεται στα ευπαθή προϊόντα της περιοχής, όπως είναι τα κεράσια. «Θα έπρεπε να υπάρχει μια πρόβλεψη προώθησης αυτών των τοπικών προϊόντων που είναι πολύ σημαντικά για την περιοχή μας. Οι παραγωγοί θα πρέπει να ενισχυθούν. Η πρόσφατη χαλαζόπτωση έθιξε τα προϊόντα τους. Τέτοιου είδους κινήσεις υποστηρικτικές των προϊόντων, ειδικά τώρα λόγω της Πανδημίας του νέου κορονοϊου, θα πρέπει να γίνουν άμεσα.» τονίζει ο αιρετός Περιφερειακός Σύμβουλος προσθέτοντας: «Πρέπει να δημιουργηθούν, σε συνεργασία με τους δήμους, μικρά κέντρα προώθησης αυτών των προϊόντων.»

Επαναφέροντας την ιδέα, που είχε ως αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης, ιδέα αξιοποίησης των καταργηθέντων περιπτέρων σημειώνει ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν στις θέσεις αυτές μικρές εστίες πώλησης τοπικών προϊόντων. «Τι πιο ωραίο όταν έρχονται οι φοιτητές της περιοχής μας να δουν, αντί για ένα εγκαταλελειμμένο περίπτερο, μια εστία προώθησης του τοπικού μελιού από τον ορεινό όγκο για παράδειγμα; Τι πιο ωραίο;» αναρωτιέται καταθέτοντας την πρότασή του. Σε παρατήρησή μας ότι και αυτή η ωραία κατά άλλα ιδέα δεν υλοποιήθηκε απάντησε « Αυτές οι ιδέες συνήθως δεν σκαλώνουν στην γραφειοκρατία, αλλά στον ωχαδερφισμό, στο: «Έλα μωρέ θα το κάνουμε και τι έγινε;» δεν είναι ακριβώς έτσι. Μια ιδέα, αν δεν υλοποιηθεί άμεσα, μένει στο αρχείο και χάνει την αξία που έχει.»
Όπως τονίζει τέλος ο κος Τζιχάν Ιμάμογλου τέτοιες προσπάθειες θεωρούνται επιβεβλημένες, ιδιαίτερα τώρα με την Πανδημία του νέου κορονοϊου. «Θα πρέπει να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα. Θα πρέπει όχι απλά να είμαστε έτοιμοι, αλλά να είμαστε δύο βήματα πιο μπροστά.»
Φωτογραφία:Τζιχάν Ιμάμογλου ρεπορτάζ-κείμενο -φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: