Συνελήφθησαν στους νομούς Ροδόπης και Καβάλας, από αστυνομικούς των τοπικών Διευθύνσεων Αστυνομίας, πέντε  διακινητές, δύο ημεδαποί και τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν έναν αλλοδαπό, διότι οδηγώντας αυτοκίνητο, μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα πέντε μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη, ενώ όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, για τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματος έχει δηλωθεί κλοπή σε αστυνομική υπηρεσία της Καβάλας.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν έναν ημεδαπό διακινητή, διότι μαζί με έναν ακόμη άγνωστο συνεργό του, ο οποίος διέφυγε τη σύλληψη, μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα έξι μη νόμιμους μετανάστες.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον ημεδαπό να οδηγεί  αυτοκίνητο και να λειτουργεί ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ο άλλος διακινητής και μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα τους μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός του οχήματος μεταφοράς των μη νόμιμων μεταναστών, δεν υπάκουσε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και συνέχισε την πορεία του αναπτύσσοντας ταχύτητα. Πιο κάτω, ο δράστης εξήλθε της Εγνατίας Οδού και εγκατέλειψε το όχημα εν κινήσει, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, ενώ στη συνέχεια διέφυγε πεζός σε θαμνώδη περιοχή.

Στην τρίτη περίπτωση στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, συνέλαβαν μία ημεδαπή και έναν αλλοδαπό, διότι επιβαίνοντες σε αυτοκίνητο μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τέταρτη περίπτωση, χθες το απόγευμα στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Καβάλας, συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα έξι μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν πέντε αυτοκίνητα και χρηματικό ποσό.

 

Μοιράσου το άρθρο: