Ροδόπη: Το νερό νεράκι λένε οι κάτοικοι του Ορεινού Όγκου

Το νερό νεράκι λένε οι κάτοικοι της Άνω Βυρσίνης τους τελευταίους τέσσερις μήνες. Ακόμη και για το πλύσιμο των ρούχων και των πιάτων χρειάζεται οι νοικοκυρές να κουβαλήσουν νερό από την πηγή. «Να είναι καλά και ο αντιδήμαρχος και ο δήμαρχος, καθώς στέλνουν με βυτιοφόρο νερό από την Ραγάδα για 120 οικογένειες της Άνω Βυρσίνης. Το ίδιο γίνεται και για τους κατοίκους των γύρω οικισμών.» δηλώνει ο Αχμέτ Αρναούτ, Δάσκαλος-διευθυντής στο Μειονοτικό Σχολείο Οργάνης, κάτοικος της Άνω Βυρσίνης.

Ροδόπη: Το νερό νεράκι λένε οι κάτοικοι του Ορεινού Όγκου
Ο κος Αχμέτ Αρναούτ, Δάσκαλος-διευθυντής στο Μειονοτικό Σχολείο Οργάνης, κάτοικος της Άνω Βυρσίνης.

Όπως λέει, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» «Με μικρές «έξυπνες» κινήσεις θα μπορούσε να λυθεί το πρόβλημα.» και αναφέρει ως παράδειγμα τη διασυνοριακή συνεργασία με τη Βουλγαρία. «Επίσης, με έργα, ταμιευτήρες, μικρά φράγματα θα μπορούσε να εξασφαλιστεί νερό σε όλους τους ορεινούς οικισμούς.» δηλώνει προσθέτοντας «Πονάω πολύ τον τόπο μου. Έχουμε στερηθεί από πάρα πολλά αλλά δεν το βάζουμε κάτω. Με νύχια και με δόντια προσπαθούμε πάρα πολύ όσοι ζούμε στον ορεινό όγκο με στόχο η νέα γενειά να είναι πιο μάχιμη και πιο ανταγωνιστική από ότι εμείς.»

Όσον αφορά στη Διακομματική Επιτροπή για την Ανάπτυξη της Θράκης ο κος Αχμέτ Αρναούτ προσθέτει: «Να μην ακούσουν μόνο τους αιρετούς, ας ακούσουν και τις τοπικές κοινωνίας γιατί σε ένα τζαμί, όπως και σε μια εκκλησία αλλιώς ακούνε αυτοί που κάθονται μπροστά τον ιερέα και τον ψάλτη και αλλιώς αυτοί που κάθονται πίσω.»
Φώτο: Αχμέτ Αρναούτ ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος