26 Δημόσια Δημοτικά Σχολεία, 68 Μειονοτικά Δημοτικά Σχολεία και 45 Νηπιαγωγεία στο Νομό Ροδόπης ανοίγουν και πάλι τις πύλες τους την προσεχή Δευτέρα για να υποδεχτούν περίπου 7.500 μαθητές και μαθήτριες και 850 και πλέον εκπαιδευτικούς.

Ο κος Μαρίνος Κωνσταντινίδης διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης.

«Σύμφωνα με την τελευταία εγκύκλιο σήμερα οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να είναι στις έδρες τους για να προετοιμάσουν τα σχολεία τους και τις αίθουσες τους για την υποδοχή των μαθητών με όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς συνθήκες.» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο κος Μαρίνος Κωνσταντινίδης διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης.

Σύμφωνα με τον κο Κωνσταντινίδη τα σχολεία είναι σε καλή κατάσταση, καθώς οι διευθυντές, όλο αυτό το διάστημα, είναι καθημερινά εκεί. «Διανύουμε την περίοδο των εγγραφών. Στα δημοτικά σχολεία γίνονται και δια ζώσης. Οι διευθυντές είναι σε επαφή με τις υπηρεσίες του Δήμου και θεωρώ ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να ξεπεραστούν τα προβλήματα» σημείωσε.

Παράλληλα, όπως είπε, ο έμπειρος προϊστάμενος «Η απολύμανση έγινε στα σχολεία. Θα εφοδιαστούν με αντισηπτικά και μάσκες για το προσωπικό. Η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική στο σχολείο. Επίσης, θα διαμορφωθούν κατάλληλα οι αίθουσες ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός, το ανώτερο 15 μαθητές, θα τηρούνται οι κανόνες ασφάλειας, 1,5 μέτρο θρανίο με θρανίο.»
Φώτο:Ο κος Μαρίνος Κωνσταντινίδης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: