Για την «Μυστική Οδύσσεια », ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι ρόλων που τρέχει στο Θρακικό Ωδείο της Κομοτηνής μίλησε ο υπεύθυνος της δράσης κος Σεραφείμ Γιολδάσης στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες». «Ο Οδυσσέας αυτό που έπρεπε να κάνει πριν φτάσει στην Ιθάκη του ήταν να συνδεθεί με τον εαυτό του να ξέρει ποιος είναι και ποιος είναι ο σκοπός της ζωής του. Αυτό θέλουν όλοι οι άνθρωποι στη ζωή τους να βρουν τον εαυτό τους, οπότε τι καλύτερο να το βρουν σ’ αυτή την παιδική ηλικία και να ξέρουν πώς θα πορευτούν στη ζωή τους.» δήλωσε ο κος Γιολδάσης.

Ο κος Σεραφείμ Γιολδάσης μίλησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες»

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του προγράμματος σε κάθε συνάντησή οι συμμετέχοντες θα ζούνε και μια διαφορετική περιπέτεια του Οδυσσέα. «Ο ίδιος ο ήρωας μας πέρασε πάρα πολλά πράγματα και έμαθε πολύ περισσότερα από κάθε μια στάση που έκανε σ’ αυτό το ταξίδι και κράτησε δέκα χρόνια στις θάλασσες. Έτσι όταν επιστρέφει στην Ιθάκη γνωρίζει πλέον το τι μπορεί να κάνει, γνωρίζει πράγματα για τον εαυτό που όταν ξεκίνησε το ταξίδι της επιστροφής δεν γνώριζε, έχοντας όλα αυτά τα εφόδια μπορεί να τα βγάλει πέρα ακόμη και με τα πιο δύσκολα προβλήματα και να αντιμετωπίσει και τις πιο αντίξοες συνθήκες όταν όλα είναι ή τουλάχιστον φαίνονται να είναι εις βάρος του.»

Είναι ίσως η επιδραστικότερη ιστορία που έχει υπάρξει ποτέ από τα αρχαία χρόνια αυτό διδάσκονταν οι αρχαίοι Έλληνες στα σχολεία και αποτέλεσε όλα αυτά τα χρόνια φάρο για όλο τον κόσμο. Στο σήμερα νομίζω ότι το να βγαίνουμε δυνατοί στις δυσκολίες της ζωής, να γνωρίζουμε τι μπορούμε να κάνουμε και να αγωνιζόμαστε γι αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος που έχουμε να πάρουμε από αυτή την ιστορία.
Φώτο: Σεραφείμ Γιολδάσης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: