Την τελική απόφαση της καθολικής απαγόρευσης και των εμπορευμάτων από το Τελωνείο των Κήπων στον Έβρο, θα την λάβει η ΕΕ.

Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Βουλευτής Έβρου της ΝΔ, Σταύρος Κελέτσης , αναφερόμενος στο αίτημα και των Επιχειρηματιών, αλλά και πολιτών της περιοχής, οι οποίοι χτυπούν την καμπάνα του κινδύνου από τα 200 Τουρκικά φορτηγά που διέρχονται ημερησίως την Εγνατία οδό, περνώντας από το τελωνείο των Κήπων. Γεγονός που τρυπάει την ασπίδα της υγειονομικής θωράκισης που προσπαθεί ολόκληρη η Χώρα να βάλλει απέναντι στον κορονοϊό.
Από την περασμένη Δευτέρα ο Συνομοσπονδία Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ζητώντας την αναστολή λειτουργίας του τελωνείου, ακόμα και για τη διακίνηση των εμπορευμάτων.
Υπενθυμίζεται πως τα 200 αυτά φορτηγά Δημόσιας Χρήσης της Τουρκίας και Ιρανικά, περνούν τα σύνορα, χωρίς να λαμβάνονται μέτρα προστασίας, είτε με απολυμαντικές τάφρους, είτε να ελέγχονται οι οδηγοί με θερμομέτρηση. Τα συγκεκριμένα φορτηγά μετά τους Κήπους, διασχίζουν την Εγνατία οδό κατά μήκος της Βόρειας Ελλάδας, περνώντας από σημεία διοδίων, -απολύτως χωρίς κανένα έλεγχο, όπως προαναφέρθηκε, απολύμανση και θερμομέτρηση-περνούν στην Ιταλία(!) και επιστρέφουν από την ίδια οδό πίσω στην Τουρκία και η ιστορία συνεχίζεται, αφήνοντας τζίρο στην Τουρκία ύψους 24 δις ευρώ…Τούτων δοθέντων σε συνδυασμό και με την κατάσταση του παραλόγου με το μεταναστευτικό στις Καστανιές του Έβρου…η ανεκτικότητα της Ελλάδας, αλλά και η ανευθυνότητα πολλών να ταξιδεύουν (σ.σ. άκουσον άκουσον ) για διαλογισμό στην Τουρκία, αποτελεί την υπέρβαση του Παραλόγου και του. ..Ιονέσκο…
Επιστρέφοντας στην συνέντευξη του κ. Κελέτση, δήλωσε πως η κυβέρνηση είναι ενήμερη και θα δράσει αναλόγως. Ο ίδιος είναι ενήμερος και έχει μεταφέρει το θέμα στους αρμόδιους υπουργούς, καθώς είναι πολλοί πολίτες που του το έχουν μεταφέρει, ζητώντας δράση από την πολιτεία.
Χαρακτήρισε ανεύθυνους τους συμπολίτες μας που ταξιδεύουν στην Τουρκία με όλα αυτά να συμπληρώνουν ένα εκρηκτικό μωσαϊκό…
Στάθηκε δε και στην αίσια κατάληξη της περιπέτειας Ελλήνων Οδηγών φορτηγών, στους οποίους είχε απαγορευθεί η μετακίνηση λόγω του ότι είχε εμφανισθεί κρούσμα κορονοϊού(σ.σ. το απόλυτο παράλογο που και αυτό ξεπερνά τον Ιονέσκο…)
Ακούστε το ηχητικό της συνέντευξης του κ. Κελέτση στην ΕΡΤ Κομοτηνής.
Για το θέμα η ΕΡΤ Κομοτηνής επικοινώνησε και με τον Βουλευτή της ΝΔ στη Ροδόπη, Ευριπιδη Στυλιανίδη, ο οποίος δήλωσε και αυτός ενήμερος και μάλιστα ενημέρωσε πως έχει κάνει παρέμβαση για το θέμα αυτό.

https://drive.google.com/open?id=1mUQOPqELqmRicJUD8xcrqxxPakdqhwLT

Μοιράσου το άρθρο: