Συνέντευξη στην ΕΡΤ Κομοτηνής, για τις πρώτες 100 μέρες διακυβέρνησης από τη ΝΔ, παρεχώρησε ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης.
Ο κ. Σακελλίων κατηγόρησε την κυβέρνηση για ψέμματα, εξαπάτηση του Ελληνικού λαού και κυρίως της Μεσαίας Τάξης, η οποία τον πίστεψε.
Οι όποιες φοροαπαλλαγές ωφελούν αυτούς που βγάζουν μεγάλα κέρδη. Η μείωση του ΕΝΦΙΑ που έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ, «εξαφανίζεται» από την αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων. Η αύξηση της ΔΕΗ θα αυξήσει το κόστος παραγωγής στους Αγρότες.
Ειδικότερα,
«Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατέθεσε η κυβέρνηση της Ν.Δ. ακυρώνεται η μείωση της προκαταβολής φόρου και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν πάλι το 100% αντί το 50% που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Επιπρόσθετα καταργείται η μείωση του Φ.Π.Α. από το 13% στο 11% και ακυρώνεται η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης που είχε ψηφίσει πάλι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Υποχρεώνει επίσης για να κατοχυρώσεις το σημερινό αφορολόγητο το 30% των εξόδων να γίνεται με κάρτα. Όμως δεν θα υπολογίζονται το ενοίκιο και οι λογαριασμοί των ΔΕΚΟ. Επομένως κάποιος με εισόδημα 9.000 ευρώ τον χρόνο που πληρώνει 4.000 ενοίκιο είναι προφανές ότι θα δει μείωση του αφορολόγητου. Χιλιάδες λοιπόν συμπολίτες μας θα δουν μειωμένο αφορολόγητο ενώ οι λίγες μεγάλες επιχειρήσεις θα δουν να γλυτώνουν χιλιάδες ευρώ.
Ταυτόχρονα η κυβέρνηση καταργεί και την μεσοσταθμική μείωση κατά 30% του Ε.Ν.Φ.Ι.Α που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πάλι προς όφελος των μεγάλων περιουσιών.
Αν συνυπολογίσουμε και την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ η ανακούφιση της μεσαίας τάξης που είχε υποσχεθεί ο κ. Μητσοτάκης απλώς γίνεται επιβάρυνση.
Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. Ο πρωθυπουργός αποδεικνύεται συνεπής στις υποχρεώσεις έναντι των επιχειρηματιών φίλων του».

Δριμύ κατηγορώ για ΚΕΘΕΑ, ΚΕΕΛΠΝΟ και στο βάθος Χρυσός
Δριμύ ήταν το ‘κατηγορώ’ για την κατάργηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του αυτοδιοικήτου του ΚΕΘΕΑ. «Η κυβέρνηση θέλει ακόμα ένα πελατειακό μαγαζάκι…Κατήργησε αυτό που σεβάστηκαν όλες οι κυβερνήσει μέχρι τώρα…σε ένα φορέα χωρίς σκάνδαλα…»
Για το θέμα του Χρυσού, όπου στην Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ, όπου Ομόφωνα είπε ΟΧΙ και ήταν παρών και ο κ. Σακελλίων, τόνισε πως, η Ενότητα που έχει διασφαλισθεί εδώ και χρόνια, μέσω της Διανομαρχιακής για την απόρριψη της εξόρυξης του Χρυσού, ως αναπτυξιακό έργο, είναι εξαιρετικά θετικό. Κάτω από την Διανομαρχιακή έχουν ενώσει φωνές και δυνάμεις, για την προστασία της Ζωής και του Περιβάλλοντος, άνθρωποι με διαφορετικές ιδεολογίες και αυτή η ενότητα πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού.
«Το θέμα του Χρυσού δεν είναι τεχνικό είναι βαθιά ΠΟΛΙΤΙΚΟ. Παραδέχομαι πως και εμείς ως κυβέρνηση δεν κάναμε αυτά που έπρεπε για τον μεταλλευτικό κώδικα, την αξιοποίηση της Μαύρης Πεύκης, την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα…Όμως… Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είπε ποτέ πως θέλει τους Χρυσοθήρες…Δεν έχω ακούσει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει τους Χρυσοθήρες..το αντίθετο…Ο κ. Μητσοτάκης δεν έκρυψε ποτέ πως επιθυμεί τις εξορύξεις χρυσού. Μένει να δούμε πόσο θα αφουγκρασθεί, όπως είπε, την Τοπική Κοινωνία, η οποία είμαι σίγουρος πως γνωρίζει πως ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΤΟ ΧΡΥΣΟ».

Προς Συνέδριο…ΣΥΡΙΖΑ
Σε ότι αφορά τα προσυνεδριακά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σακελλίων, σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει σε εκείνο το κομμάτι της κοινωνίας, που ανήκει στο μεγάλο ποσοστό της Αποχής.
Για περίπου 4 μήνες θα γίνεται εγγραφή νέων μελών και στις αρχές της νέας χρονιάς θα γίνει και το Συνέδριο του κόμματος.

«Τους καλούμε και τους λέμε ελάτε και πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας. Φτιάξτε το πρόγραμμα, δώστε ιδέες και προτάσεις. Το δίλημμα είναι Πρόοδος, ή Συντήρηση;» τόνισε καταλήγοντας ο κ. Σακελλίων.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης του κ. Σακελλίων στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην Βασιλική ΜΑχαίρα
https://drive.google.com/open?id=1-jJKhgHEcpHqRqVRsixs25q4vbxPffbn

Μοιράσου το άρθρο: