Σε ένα χρόνο από τώρα-αν όλα πάνε καλά- θα έχει τοποθετηθεί ανάδοχος εργολάβος στο εγχείρημα ΣΔΙΤ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, το οποίο περιλαμβάνει την κατασκευή μιας σειράς πολύτιμων υποδομών στο Πανεπιστήμιο, ύψους 105 εκ ευρώ και εγκρίθηκε απο την κυβέρνηση πρόσφατα σε τηλεδιάσκεψη.

Πιο συγκεκριμένα το έργο περιλαμβάνει, υλοποίηση των φοιτητικών εστιών, εκπαιδευτικών, ερευνητικών και λοιπών υποδομών», κεφαλαιακής δαπάνης 105. εκ ευρώ.
Σύμφωνα με συνέντευξη στην ΕΡΤ Κομοτηνής του Αντιπρύτανη Οικονομικού προγραμματισμού και Ανάπτυξης του ΔΠΘ, Φώτιου Μάρη, προβλέπονται:

Κομοτηνή
Φοιτητικές εστίες 350 ατόμων, μεγάλο φοιτητικό εστιατόριο
Μεγάλη νέα Βιβλιοθήκη
Πολύμορφος Ξενώνας και αθλητικός ξενώνας
Πανεπιστημιακές κατοικίες καθηγητών

Αλεξανδρούπολη
Φοιτητικές εστίες 350 ατόμων, φοιτητικό εστιατόριο
Ξάνθη
Κέντρο  Αριστείας και κέντρο ερευνών και καινοτομίας
Για την Νέα Ορεστιάδα ως 4η έδρα του Δημοκριτείου, ο κ. Μάρης είπε πως οι ανάγκες που έχει εκεί η περιοχή, δεν μπορούν να εξυπηρετηθεί από το συγκεκριμένο χρηματοδοτικό εργαλείο.

Αξίζει να σημειωθεί, πως τα έργα αφορούν περισσότερους από 30.000 αποδέκτες-χρήστες, οι οποίοι θα συμβάλουν καθοριστικά τόσο στην ανάπτυξη των υποδομών και υπηρεσιών στην εκπαίδευση, την έρευνα και τη φοιτητική μέριμνα που αποτελούν τον κυρίαρχο στόχο του, όσο και στην ανάπτυξη της ίδιας της Περιφέρειας.

Ακούστε το ηχητικό της συνέντευξης στην ΕΡΤ Κομοτηνής του κ. Μάρη.
https://drive.google.com/open?id=1MyyveKQ6F0yQc57KcU0FnE2aUmXkwQ51

Μοιράσου το άρθρο: