Σε επαγρύπνηση η Ομάδα «Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής»

Αρκετά περιστατικά κακοποίησης των αδέσποτων κινητοποίησαν τους τελευταίους δύο μήνες τους φίλους τους. Μέλη της Ομάδας «Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής» είδαν με ικανοποίηση τους παραβάτες-δράστες να οδηγούνται στην δικαιοσύνη και να βρίσκονται αντιμέτωποι με μεγάλες ποινές.

Σε επαγρύπνηση η Ομάδα «Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής»
«Η κακοποίηση των ζωών στην Ελλάδα θεωρείται σοβαρό αδίκημα και οι ποινές κυμαίνονται από 5.000 έως 30.000 ευρώ.» δηλώνει το μέλος της Ομάδας, δραστήριος φιλόζωος, Μάκης Σαλασίδης

«Η κακοποίηση των ζώων στην Ελλάδα θεωρείται σοβαρό αδίκημα και οι ποινές κυμαίνονται από 5.000 έως 30.000 ευρώ», δηλώνει το μέλος της Ομάδας, δραστήριος φιλόζωος, Μάκης Σαλασίδης. Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή “Καθημερινές Ιστορίες”, σημειώνει πως το πιο γνωστό περιστατικό κακοποίησης τον τελευταίο καιρό είναι αυτό του ατόμου το οποίο κλώτσησε σκύλο που ήταν ξαπλωμένος στον πεζόδρομο χωρίς να ενοχλεί κανέναν. Στον δράστη, όπως λέει ο κ. Σαλασίδης, επιβλήθηκε η ποινή των 30.000 ευρώ.

«Εκτός από τις φόλες που είναι ό,τι πιο βάρβαρο υπάρχει, θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι απαγορεύεται να κακομεταχειριζόμαστε τα ζώα, να τα χτυπάμε, να τα κλοτσάμε, να τους πετάμε πέτρες. Ο νόμος είναι πολύ αυστηρός». Αλλά, «κακοποίηση δεν είναι μόνο να χτυπάμε τα ζώα, αλλά και να τα έχουμε αλυσοδεμένα μέρα-νύχτα στο ίδιο μέρος. Είναι βάναυση κακοποίηση, φανταστείτε τον εαυτό μας, να μας είχαν μέρα νύχτα στο ίδιο μέρος, θα είχαμε τρελαθεί. Κι όμως συμβαίνει το ίδιο με τα ζώα».

Στην παρατήρησή μας ότι ισχυρίζονται πολλοί πως επιβάλλονται τσουχτερές ποινές απαντά: “Για τα ζώα δεν προβλέπεται να πάει φυλακή κάποιος που ρίχνει μια φόλα, απλά επιβάλλεται ένα πρόστιμο. Μια ζωή, όμως, χάνεται όταν κάποιος ρίχνει μια φόλα. Όταν ένα ζώο το κακό μεταχειρίζεται κάποιος, αυτό δεν έχει φωνή να μιλήσει.”

Μιλά για την αναγκαιότητα να συνεχιστούν οι έλεγχοι των επιτροπών. Να προηγείται το τσιπάρισμα, να γίνεται έλεγχος και να υπάρχει φροντίδα των αδέσποτων. «Δεν είναι δική μας δουλειά να κάνουμε εμείς ελέγχους. Κανονικά ο δήμος είναι υποχρεωμένος να έχει βάλει τσιπ σε όλα τα δεσποζόμενα ζώα και να γίνονται έλεγχοι με τα άλλα μέλη των επιτροπών, με συμμετοχή εκπροσώπων της αστυνομίας, της θηροφυλακής κ.α.». Όπως σημειώνει, από την πλευρά τους γίνονται προτροπές προς τους φιλόζωους.

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο τωρινός δήμαρχος έχει καλύτερη στάση με το θέμα των αδέσποτων. Οι προθέσεις του είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Όσον αφορά το κυνοκομείο, οι συνθήκες είναι σαφώς πολύ καλύτερες σε σχέση με παλιότερα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα γίνουν κι άλλα πράγματα», καταλήγει ο κ. Σαλασίδης, βέβαιος πως με συνεχείς ελέγχους, φροντίδα και υπεύθυνη στάση από όλους, θα λείψουν τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται κατά καιρούς.

ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος