«Κι όμως… η Κοινωνία ..Κινείται», ο Πρωτογενής τομέας στην ΕΡΤ Κομοτηνής!

Στο σημερινό ραδιοφωνικό σεμινάριο με τον Γεωπόνο και πρώην Δ/ντη του κέντρου Δήμητρα Κομοτηνής, Κώστα Μπούντα, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο νέο παραγωγικό μοντέλο-εκτός Τουρισμού-, που θα πρέπει να ισχύσει στη Χώρα μας.
-Στην Ευρώπη έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για επιστροφή της παραγωγικής διαδικασίας και στην τοπική παραγωγή τροφίμων, όταν αυτά έλλειψαν λόγω κορονοϊού, μια και οι εισαγωγές παρέλυσαν.
Σ’ αυτό το μοντέλο μπορεί να επιτευχθεί μια πιο ισορροπημένη ανάπτυξη και να περιλαμβάνει τον Αγροτικό Τομέα, την Μεταποίηση με τους διατροφικούς θησαυρούς της Ελλάδας.
Ήδη μέσα από την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, η ΕΕ σχεδιάζει νέες προσαρμογές με έμφαση ουσιαστική στη στρατηγική, «από το χωράφι στο πιάτο».
Στο ερώτημα αν αυτό συμφέρει τη Χώρα μας, ΝΑΙ την συμφέρει αρκεί να δράσουμε οργανωμένα και με σύστημα.

-Άγιο… έχει το Σκόρδο σε Νέα Βύσσα και Πλατύκαμπο Λάρισσας!
Δύο Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, με πολλή προσωπική δουλειά από τα μέλη τους, 22 στη Νέα Βύσσα και 110 στον Πλατύκαμπο.
-Το έδαφος το ευλογημένο όπως πολλές φορές έχουμε πει, αλλά και το μικροκλίμα και στις δύο περιοχές, απογειώνουν τα πολύτιμα οργανοληπτικά του συστατικά και το κάνουν περιζήτητο στον κόσμο!
-Έδωσε όλες τις ποσότητές του ο Συνεταιρισμός της Νέας Βύσσας και μάλιστα πολύ πιο νωρίς, καθώς οι πληροφορίες πως το σκόρδο ενισχύει και ισχυροποιεί το Ανοσοποιητικό Σύστημα, που ακούστηκε πολλάκις για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.
«Υπάρχουν σχέδια για περαιτέρω επέκταση της μεταποίησης, για σκόνη και για έλαια σκόρδου», μας είπε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού της Νέας Βύσσας, Τάσος Γιακμογλίδης.
-Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έκανε μελέτη και αποτύπωσε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που διατρανώνουν την αξία του σκόρδου στον Πλατύκαμπο. Σε σημείο που Ιαπωνικός κολοσσός θα προμηθεύεται ποσότητες από τον Συνεταιρισμό Πλατυκάμπου, για την παρασκευή φαρμακευτικών σκευασμάτων! Ποια η χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου!!! Ίσως με αυτή την συμφωνία που θα τρέξει από του χρόνου κανονικά να ανοίξει ένας καθαρός διάδρομος ανάπτυξης της καλλιέργειας του σκόρδου σε ολόκληρη την Ελλάδα, όπως μας είπε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Νίκος Κουκούτσης.
-Ο Εκπρόσωπος του Πιστοποιητικού Οργανισμού GMCert και Ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Οξειδωτικού Στρες, Αλέκος Παριανός, μίλησε για την έγκριση του προγράμματος από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το οποίο αφορά σε κατάρτιση-σε πρώτη φάση- ενός καταλόγου με προϊόντα της Ελλάδας, τα οποία έχοντας ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ως λειτουργικά τρόφιμα, μπορούν να αποτελέσουν τη νέα υγιεινή συνήθεια των ανθρώπων, καθώς τρώγοντάς τα κτίζουν έναν υγιές οργανισμό και σώμα.
Ανάμεσα σε αυτά τα τρόφιμα, ελιές, λάδι,κρασιά, κάστανα, ΑΦΦ από την ΒΙΟΡΙΖΑ-ΚΟΙΝΣΕΠ- και το σκόρδο της Νέας Βύσσας!!!
Οι υπόλοιπες φάσεις προβλέπουν δράσεις στοχευμένες σε πιο ειδικά επίπεδα, γαστρονομία και όχι μόνο!

Το ηχητικό της εκπομπής Κι όμως η Κοινωνία Κινείται

Μοιράσου το άρθρο: