«Ως Οργανωτική Επιτροπή, ως Δήμος Κομοτηνής συνολικά οφείλουμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στο Γιώργο Παπαλεξάνδρου για όλη αυτή την πρόθεση, τη διάθεση και την έμπνευση που είχε να συμβάλει στις εκδηλώσεις μας.» δηλώνει η πρόεδρος της Διοργανωτικής Επιτροπής για τους εορτασμούς των 100 χρόνων και σημειώνει πως «είναι συγκινητικό ότι οι εορτασμοί αυτοί των 100 χρόνων είναι υπόθεση των ανθρώπων αυτού του τόπου.»

Όπως τονίζει η κα Μενεσελίδου, είναι απροσδόκητα συγκινητικό ότι όπου και να πάει συναντά ανθρώπους, φορείς, συλλόγους, μεμονωμένους πολίτες που ακόμη κι αν δεν έχουν να καταθέσουν ιδέες έχουν να καταθέσουν τη διάθεσή τους και την πρόθεσή τους. «Έρχονται και λένε «χρησιμοποιήστε μας σε οποιαδήποτε εκδήλωση κρίνετε εσείς» αυτό σημαίνει ότι η ιστορία είναι υπόθεση του τόπου μας, των ανθρώπων της, αλλιώς δεν θα είχε κανένα νόημα ο επετειακός εορτασμός δεν θα ήταν παρά μόνο μια τυπική ενθύμηση κάποιων γεγονότων.».

Το αμέσως επόμενο διάστημα, όπως αποκάλυψε η κα Μενεσελίδου, θα δημιουργηθεί μια ιστοσελίδα, η οποία είναι ήδη υπό διαμόρφωση όπου εκεί θα ανεβαίνουν οι εκδηλώσεις σε μηνιαία βάση. «Η προσπάθεια να μαζευτούνε και να βγει ένα συνολικό έντυπο ατύχησε με την έννοια ότι προκύπτουν συνεχώς εκδηλώσεις σημαντικές. Ο δήμαρχος έχει τη βούληση να διαρκέσουν μέχρι το τέλος της χρονιάς, οπότε καταλαβαίνετε ότι στην πορεία της χρονιάς μπορεί να προκύπτουν κι άλλες ωραίες ιδέες. Λίγο πριν μπούμε στο μήνα θα ανεβάζουμε τις επόμενες προγραμματισμένες εκδηλώσεις.»

Η φύτευση 100 πλάτανων θα είναι μια αυτές. «Είναι ένας φόρος απότισης τιμής σε όλα αυτά τα 100 χρόνια που έχουν περάσει και είναι χρόνια δύσκολα, αλλά πολύ δημιουργικά και είναι αυτά που μας έφεραν εδώ γιατί η κατάκτηση της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας από μόνη της δεν σημαίνει τίποτα.» δηλώνει η κα Μενεσελίδου και εξηγεί ότι «ο χρόνος είναι αυτός που κρίνει. Είναι μια ιδέα της διευθύντριας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, της κας Μαίρης Κοσμίδου και εμείς θελήσαμε τα δύο από αυτά τα 100 να τα φυτέψουμε συμβολικά στην Τσανάκλειο γιατί ξέρετε ότι φτιάχτηκε ως αστική σχολή της τότε Ορθόδοξης Κοινότητας. Ξεκινάμε από εκεί και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι αυλές των σχολείων, της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τα υπόλοιπα 98.»
Φώτο:Η κα Σοφία Μενεσελίδου ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία-video:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο: